E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Türkiye'ye yaptırım mesajı: Beklemede kalın---

Trump'tan Türkiye'ye yaptırım mesajı: Beklemede kalın

Trump'tan Türkiye'ye yaptırım mesajı: Beklemede kalın
13 Ekim 2019 - 17:04 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar konusunda Kongre ile görüştüğünü belirtti, "Maliye Bakanlığı hazır, ekstra yasa tasarıları gerekebilir. Bu konuda müthiş bir fikir birliği var. Beklemede kalın" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından bir açıklama yaparak "Türkiye'ye kuvvetli yaptırımlar uygulama konusunda Lindsey Graham ve Demokratlar dahil Kongre'nin birçok üyesiyle uğraşıyorum. Maliye Bakanlığı hazır, ekstra yasa tasarıları gerekebilir. Bu konuda müthiş bir fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi. Beklemede kalın" ifadelerini kullandı.

Türkiye sınırında devam eden yoğun çatışmalara dahil olmamakla 'büyük bir akıllılık' yaptıklarını belirten Trump, şöyle devam etti, "Yanılgıya düşerek bizi Ortadoğu savaşlarının ortasına atanlar hâlâ savaşmak için bastırıyor. Ne kadar kötü bir karar verdikleri hakkında hiçbir fikirleri yok. Neden savaş ilanı talep etmiyorlar? İki yıl önce, Irak'ın Suriye'nin bir başka bölgesinde Kürtlerle savaşmak istediği zamanı hatırlıyor musunuz? Pek çok kişi Irak'a karşı, ki onlar için daha yeni savaşmıştık, Kürtlerle birlikte mücadele etmemizi istemişti. Ben hayır dedim ve Kürtler savaşı bıraktı, iki defa. Şimdi de aynı şey Türkiye ile oluyor."

Kürtler ve Türklerin yıllardır savaştığını ve Türkiye'nin PKK'yı 'en kötü terörist' olarak gördüğünü belirten Trump, "Diğerleri gelipi taraflardan biri ya da diğeri için savaşmak isteyebilir. Onlara izin verin! Biz durumu yakından izliyoruz. Sonu olmayan savaşlar!" dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saziye sekersiz13 Ekim 2019 23:24

    abd ab ve israil ne yaptılar ise olmadı.fakat yeni oyunlar deniyecekler fakat Türkiye yi tam olarak karşılarına alırlar ise uyuyan dev daha da hırcınlasır ise artık daha kontrol altına tutamazlar o yüzden üç beş kanı bozuk için Türkiye ye hiç bir şey yapamazlar eğer olur ise Türkiye yi tamamen kayıp edip çin ve rusya ya kaptırırlar.çünkü onlardaki silahlar şuan abd silahlarından oldukca ucuz ve üstün.

  • Cego 13 Ekim 2019 19:35

    Senin arkadaşlarında Araplar Asena sende onlara bir şeyler söyle.

  • asena13 Ekim 2019 19:25

    Aydın Doğan arkadaşına bir şeyler söyle. Türkiye'yi tehdit etmesin yoksa...

  • bahar13 Ekim 2019 18:31

    vah suriye vah arap baharı keşke hiç olmasaydida esad 'ın eski suriyesi olsaydı bizim başınada bela olmasalardı 5 yıldır yat kalk anamız ağladı.....

  • Gani13 Ekim 2019 18:16

    Abd nin müttefik hali bumudur adamlar alenen düşmanlık yapıyor

  • Süleyman Kırpak13 Ekim 2019 17:33

    yaptırım yaparlar ise abd Türkiye'yi tamamen kayıp eder. Bizler de karşı atağa kalkarız. İncirlik'ten ve Kürecik'ten ABD askerleri çıkartılır hava sahası kapatılır. S 400 aktif hale getirilir.120 savaş uçağı 100 yolcu uçağı siparişi iptal edilir. ABD ile ticaretimiz yok gibi.

  • mehmet13 Ekim 2019 21:45

    Satrançta bir taş kaybedersen oyun dışı kalır ama gerçekte ise oyun dışı kalmaz karşı tarafa geçer. bu da durumu daha da zorlaştırır.  Amerika Türkiye'yi kaybetmeyi göze alamaz. Türkiye düşman tarafına geçerse Trump ve adamlarını yakarlar... Bunun hesabını veremezler. Hem de 3-5 Kürt için