E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan o ülkelere Kudüs tehdidi---

Trump'tan o ülkelere Kudüs tehdidi

Trump'tan o ülkelere Kudüs tehdidi
20 Aralık 2017 - 20:40 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'na getirilecek Kudüs tasarısına lehte oy verecek ülkeleri, finansal desteği kısmakla tehdit etti

Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ve ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma kararı alan ABD Başkanı Donald Trump, yarın New York’ta gerçekleşecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapılacak oylama hakkında ortalığı alevlendirecek bir açıklama yaptı.

Trump’ın açıklamasının ilk sinyali sabah saatlerinde Foreign Policy'den gelmişti. Dergide yer alan habere göre, Haley'in diğer BM üyelerine uyarıda bulunduğu iddia edilmişti. Foreign Policy’nin ele geçirdiği e-postada yer alan ifadelerde Haley'nin, “Oyunu verirken ABD Başkanı'nın ve ABD'nin bu oyu kişisel olarak algıladığını bilmeni isterim. Başkan bu oylamayı çok yakından takip edecek ve benden, aleyhimizde oy kullanan tüm ülkelerin raporunu istedi. Oylamayla ilgili her türlü notu alacağım” ifadelerini kullanmıştı.

Trump bu açıklamaların ardından konuştu. Trump, yarın yapılacak oylamada ABD’nin aleyhine oy verecek ülkelere finansal yardımı keseceğini duyurdu. Trump Beyaz Saray’da gazetecilere konuştu ve, “Bizden milyonlarca ve hatta milyarlarca dolar para alıyorlar ve buna rağmen bize karşı oy kullanıyorlar. Bunların kimlere oy verdiğini izleyeceği.z. Bırakalım bize karşı oy kullansınlar. Çok para biriktiririz, umrumuzda değil” dedi.

Yarın 193 üyeli Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplanacak ve ABD’nin tartışmalı kararını oylayacak.

ABD her yıl birçok ülkeye farklı kalemlerde para yardımı yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öylesine 20 Aralık 2017 23:29

    Vahabi Arapların inançlarını imanlarını paraya sattığını söylemeye gerek yok benim merak ettiğim Hristiyanların fiyatı kaç para

  • Murat 20 Aralık 2017 23:26

    Trumpu tek taktir ettiğim konu kenadisinden öncekiler gibi barış, demokrasi, insan hakları gibi ağızlarından düşürmedikleri ama bir türlü uygulamadıkları kavramların arkasına saklanmadan ne kadar alçak olduklarını, daha ne kadar alçalabileceklerini belli etmesidir.... Dünya tez zamanda ABDye isyan etmeli zincirlerini kırmalıdır

  • MONEY MONEY20 Aralık 2017 22:52

    para ile satın alınanlar ile özgürlüğünü satmayanlar ayrılsın bakalım... :O

  • ibrahim20 Aralık 2017 21:56

    iste gercek diktator,insan haklari,demokrasi hepsi hikaye Amerika icin,ulkelerinin cikarlari herseyin ustunde seytanlarin.

  • kapitalist 20 Aralık 2017 21:55

    Ben de seni not ettim ve isminin yanına şöyle yazdım : SARIKAFA SARIKAFA ilk işim seni manukyanlara sermaye yapmak olacak .

  • tilki20 Aralık 2017 21:53

    ver mehteri (6)

  • AHMET20 Aralık 2017 21:47

    batı denen adilerin adaleti bu kadar.balon sondu.

  • İsmail20 Aralık 2017 21:10

    lennnn sarı kafanı gelirsek haaaaaaa

  • ZALİM20 Aralık 2017 20:58

    AFERİM TRUMP SENİN GİBİ MANYAKLAR OLMASA DÜNYA HİZAYA GELMEZ KÜDÜS KONUSUNA GELİNCE YANLIŞ YAPİYORSUN ÇÜNKU KÜDÜS 3 SEMAVİ DİNİN ORTAK KENTİDIR EŞİT ŞEKİLDE İDARE EDİLMELİDIR

  • KILIÇ20 Aralık 2017 20:49

    ŞAHSİYETSİZ HER ŞEY PARADAN İBARET SANIYOR.