E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Mueller raporu yorumu: İyi bir gün geçiriyorum---

Trump'tan Mueller raporu yorumu: İyi bir gün geçiriyorum

Trump'tan Mueller raporu yorumu: İyi bir gün geçiriyorum
19 Nisan 2019 - 06:51 borsagundem.com

Raporda 'Hiçbir gizli işbirliği ve (adaleti) engelleme olmadığının' ortaya konduğunu savunan Trump, “Bunlar zaten asla olmamıştı ve asla da olmayacak” ifadesini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturmasında özel yetkili savcı Robert Mueller’ın raporunun kamuya açıklanmasının ardından, “iyi bir gün geçirdiğini” söyledi.

Beyaz Saray’da konuyla ilgisiz bir programda konuşan Trump, görevdeki hiçbir başkanın, kendisinin bu yaşadıklarını yaşamaması gerektiğini belirtti.

Raporda 'Hiçbir gizli işbirliği ve (adaleti) engelleme olmadığının' ortaya konduğunu savunan Trump, “Bunlar zaten asla olmamıştı ve asla da olmayacak” ifadesini kullandı.

Ayrıca, soruşturmanın kökenlerine ilişkin de ayrı bir soruşturma yapılması çağrısını yineleyen Trump, “Bu işlerin köküne kadar inmeliyiz. Bunlar, bu oyunlar başka bir başkanın başına asla gelmemeli” dedi.

Trump’ın hukuk ekibi de, Mueller raporunun sonuçlarının ‘Başkan açısından tam bir zafer’ olduğunu savundu. Avukatlar yaptıkları yazılı açıklamada, Mueller raporu için, “Eski iddiaları tekrar ısıtma çabasının ötesinde bir şey değil” ifadesini kullandı.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar raporu nasıl karşıladı?

Rapor Kongre’deki Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında farklı tepkilere neden oldu. Senato’nun en üst düzey iki Cumhuriyetçi ismi, Adalet Bakanı William Barr’ı raporu kamuya açıklamasından dolayı kutladı. Ancak her iki senatör, Barr’ın raporun Başkan Trump’ı akladığı tespitine katıldıkları yönünde bir ifade kullanmadı.

Senato Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell yaptığı yazılı açıklamada, raporu dikkatlice gözden geçirmeyi beklediğini belirtti.

Senato Adalet Komisyonu Başkanı Lindsey Graham da, komisyonunun raporu incelemekte olduğunu kaydetti. Graham, Barr’ın 1 Mayıs’ta komisyona ifade vereceğini bildirdi.

Amerika’da 2020’de yapılacak başkanlık seçimlerinin Demokrat aday adaylarından da raporla ilgili yorumlar geldi. Demokrat adaylar, Adalet Bakanı Barr’ı Başkan Trump’ın koruyucusu gibi davranmakla suçladı.

Massachusetts senatörü Elizabeth Warren, Barr için, “Trump’ın kişisel avukatı ve yayıncısı gibi davranması utanç verici” dedi.

New York senatörü Kirsten Gillibrand de, Barr’ın basın toplantısını Trump için “utanç verici bir propaganda gösterisi ve saçmalık” olarak niteledi.

New Jersey senatörü Cory Booker da, “Amerikan halkı doğruları bilmeyi hakediyor, Trump’ın atadığı birinin kıvırmalarını değil” ifadesini kullandı.

California senatörü Kamala Harris de Twitter mesajında, Barr’ın basın toplantısını “siyasi manevralarla dolu bir numara” olarak niteledi. (amerikaninsesi.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)