E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan mali kayıtlarını inceleme talebine dava---

Trump'tan mali kayıtlarını inceleme talebine dava

Trump'tan mali kayıtlarını inceleme talebine dava
23 Nisan 2019 - 07:00 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, mali kayıtlarının Kongre tarafından istenmesini engellemek için dava açtı. Trump, 40 yıldır Kongre'nin bu talebine olumsuz yanıt veren ilk başkan oldu

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre’deki bir komisyonun, mali işlerini yürüten muhasebe firmasından kişisel ve iş kayıtlarını istemesini engellemek için dava açtı.

Temsilciler Meclisi Denetim Komisyonu’nun Demokrat başkanı Elijah Cummings, Mazars USA adlı firmadan Trump’ın 8 yılına ilişkin mali bilgileri talep ediyor. Ancak Trump ve Trump Şirketi açtıkları davada, Kongre komisyonunun yayınladığı celpnamenin “geçersiz ve uygulanamaz olduğunu çünkü meşru bir hukuki maksadının bulunmadığını” savundu.

Dava dilekçesinde Trump tarafı, “Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, Amerikalılara yarar sağlayacak iki partinin de desteğini alan yasal düzenlemeler çıkarmak için Başkan’la çalışmak yerine, Başkan’a siyasi açıdan zarar vermek için kullanabilecekleri malzeme bulmaya takılmış durumdalar” ifadesi kullanıldı.

Komisyonun Trump’in mali kayıtları hakkında bilgi edinmek için celp yayınlama girişimi, Temsilciler Meclisi’nde son ara seçimlerde çoğunluğa geçen Demokratlar’ın Trump ve yönetimini mercek altına alma konusunda giderek dozunu arttırdıkları girişimlerinin bir parçası.

Mazars ve onun öncesindeki bir şirket, Trump’ın kredi aradığı sırada mali beyanlarını onaylamıştı. Ancak Demokratlar, Trump’ın beyanlarındaki bilgilerin bazılarında, onun mali varlığına yönelik abartılı ya da doğru olmayan ayrıntılar olduğundan şüphelendiklerini belirtiyor. Şirketten yapılan açıklamada da, bilgilerin doğruluğundan şirketin sorumluluğu olmadığı kaydedilmişti.

Başkanın avukatları Mazars’a daha önce Trump’ın kayıtlarıyla ilgili bir celbin “geçerli ya da uygulanabilir olmayacağını” söylemişti. Muhasebe şirketiyse geçen hafta yaptığı açıklamada, “hukuki sürece saygı göstereceğini ve hukuki yükümlülüklerini tamamen yerine getireceğini” belirtmişti.

Temsilciler Meclisi komisyonu, Trump’ın eski avukatı Michael Cohen’in, Trump’ın kredi kuruluşlarını ya da sigortacıları yanıltmak için bazen net gelirini şişirdiğini iddia etmesinin ardından Trump’ın mali kayıtlarını elde etme çabasını arttırdı.

Kongre’deki bir diğer komisyon da Hazine Bakanlığı’ndan Trump’ın vergi beyannamesini istedi. Ancak Trump vergi beyannamesini paylaşmayı reddederek, son 40 yıldır bu adımı atmayan tek ABD Başkanı oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)