E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Kıbrıs'ta iki toplumlu federasyona destek ---

Trump'tan Kıbrıs'ta iki toplumlu federasyona destek

Trump'tan Kıbrıs'ta iki toplumlu federasyona destek
03 Ekim 2019 - 14:47 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, 'Kıbrıs'ta iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon temelinde yeniden birleşme çabalarını desteklediklerini' belirtti.

ABD Başkanı Trump, 1 Ekim, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin 59'uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’e tebrik mesajı gönderdi. Trump mesajında; “İki bölgeli bir federasyon temelinde adanın yeniden birleşmesi çabalarında, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni desteklemeye devam ediyoruz. Bunun Kıbrıs halkının barış içinde yaşaması yönünde en iyi çözüm olacağına inanıyoruz” dedi.

TÜRK ASKERİ ÇEKİLMELİ

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos da, bugün için yayamladığı mesajında, “Müzakerelerin yeniden başlaması konusundaki kritik gelişmeler döneminde, Ada'nın yeniden birleşmesi çabalarına Yunanistan’ın sarsılmaz desteğini dile getirmek istiyorum. Yeniden birleşme; adil ve ortak kabul edilebilir, iki bölgeli iki toplumlu, yaşayabilir ve çalışabilir, BM kararlarına ve Avrupa müktesebatına ve Kıbrıs’ın AB üyesi olması özelliğine dayalı bir çözüm çerçevesiyle başarılabilir. Bunun için gerekli olan koşul, Türk ordusunun gitmesi, çağ dışı garantiler ve müdahale haklarının lağvedilmesidir“ ifadelerine yer verdi.

Kıbrıs Cumhuriyeti'nin 16 Ağustos 1960 yılında kurulmuş olmasına rağmen Rum Yönetimi, "Bağımsızlık Günü" adıyla 1 Ekim'de kutlama yapıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ryu ken 03 Ekim 2019 17:55

    Çok tehlikeli bir düşünce.. Bu olursa Kıbrıs ı unutun..

  • fafa03 Ekim 2019 17:39

    Türk ordusu Ada'dan çekilsin,barış görüşmeleri başlasın,bu bizim ''çözüm süreci'ne benzer PKK silah bırakmadan kendimizce barış masası kurduk,sonu hüsran oldu.Kıbrıs'ta asker çekilirse sen de hendekleri silahla doldurursun.

  • Mg03 Ekim 2019 15:30

    Nerden çıktın sen, başka kapıya, KKTC Türkiye bağlı yeni bir vilayetimiz olacak kararı acilen almalı