E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan İran'a yeni tehdit: Sonunuz olur---

Trump'tan İran'a yeni tehdit: Sonunuz olur

Trump'tan İran'a yeni tehdit: Sonunuz olur
20 Mayıs 2019 - 01:27 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, "Eğer İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmen sonu olur. Bir daha ABD'yi asla tehdit etme" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ı bir kez daha tehdit ederek, "Eğer İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmen sonu olur" ifadesini kullandı.

Trump, Twitter hesabından İran'la gerilimi artırabilecek bir açıklama daha yaptı.

Donald Trump, açıklamasında, "Eğer İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmen sonu olur. Bir daha ABD'yi asla tehdit etme!" şeklinde ifadelere yer verdi.

ABD-İran gerilimi

Trump yönetimi, 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan 8 Mayıs 2018'de çekildiğini açıklamıştı.

Sonrasında Tahran yönetiminin petrol ihracatını hedef alan yaptırımları uygulamaya koyan ABD, nisan ayında İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu "yabancı terör örgütleri" listesine almıştı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ABD'nin yaptırımlarına karşılık 8 Mayıs'ta ülkesinin nükleer faaliyetlerinin bir kısmını yeniden uygulamaya başladığını ve anlaşmanın taraflarına İran'ın çıkarlarını koruyacak önlemler alması için 60 gün süre verdiklerini duyurmuştu.

ABD, kısa bir süre önce İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne göndermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa20 Mayıs 2019 15:20

    Amerika savaş olmadan yaşayamaz,zira ekonomisi,savaş ekonomisi.Mutlaka bir düşman yaratır.İran'ı kışkırtıyor,umarım İran bir aptallık yapmaz,yaparsa Amerika kara gücü kullanmadan bütün İran'ı tahrip eder.

  • DarkNight20 Mayıs 2019 11:33

    Artik USA bu saatten sonra kimdeyse savasmaz , Ekonomik Sevisir :)

  • ALAATTİN CAMGÖZ20 Mayıs 2019 11:32

    bir ata sözümüz vardır.ısıracak köpek dişini göstermez.sen de aynısın trump.k.kore ye aynısını söylüyor idin dana 10 000 000 luk bir ülke ile şavaşamadın.bu koca iran.osmanlı imparatorluğu dahi yenememiş ki.abd yensin.sonra müslümanların belki %30-40 sii mezhebindenki.asyadan, afrikanan orta doğu da bir tane ne yahudi nede hristiyan bırakırlar.birde pakistan savaşa girere ise tatından yenmez.kullanırlar atom bombasını, sonra iranda s 400 varsa ve atom bombası olmadığı ne malum.sonra uzun menzillil füze ve uçak dahi yapıyorlar.bence böyle bir savaşta israil cehenneme döner haritadan silinir.iran ın savaşmasına gerek yokku.hürmüz boğazını petrole verip yaksa onbinlerce abd ve fransız askeri ölür.

  • fatih istanbul20 Mayıs 2019 10:48

     TÖRÖR  DEVLETİ DAHA  NEKADAR  AYAKTA KALA  BİLİRKİ  AKITIĞINIZ  MİLYONLARCA  MASUMUN   MÜSLÜMANIN  KANI  SÖMÜRDÜĞÜNÜZ  MİLYARLARCA İNASANIN  HİÇMİ  AHI  TUTMAYACAK SANIYORSUNUZ  SONUNUZ  SİZİN  GELECEK  HAY KATİL AMERİKA  HİÇ  BEKLEMEDİĞİN BİR  YENİLGİ  ALACAKSI  DENİZ  AŞIRI  KITALAR ARASI YENİLGİN   OLUR  BU SAVAŞ  .DÜNYADA  MASUMLAR  MÜSLÜMANLAR  RAHAT BİR  NEFES ALAÇAK  KATİL  TÖRERİST  AMARİKA  YIKILINCA .

  • Mehmet20 Mayıs 2019 08:53

    nükleer atarım diyosun yaani.. hele bi yap da gör ehvalini. Tüm dünya amerikaya karşı pozisyon alır. israilin güvenliği en üst düzeyde tehlikede demektir. ya ne konuşuyoruz ki aralarında atışıyorlar.. iş ossun