E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan İran'a bir mesaj daha---

Trump'tan İran'a bir mesaj daha

Trump'tan İran'a bir mesaj daha
22 Haziran 2019 - 20:53 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, nükleer silahtan vazgeçmesi durumunda İran'ın "zengin ve mutlu bir ülke, kendisinin de en iyi arkadaşı" olacağını söyledi.

İran ile ilgili toplantı için Camp David'e giden Trump, Beyaz Saray çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Donald Trump, İran'ın nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "Bunu kabul ederlerse zengin bir ülke olacaklar. Çok  mutlu olacaklar ve onların en iyi arkadaşı olacağım. Umarım olur." ifadelerini  kullandı.

Öte yandan, İran'a askeri misillemenin masada olup olmadığı sorusunu  da yanıtlayan Trump, Tahran ile yaşanan kriz çözülene kadar askeri adımların her  zaman seçenekler arasında olduğunu kaydetti.

"150 İranlı öldürmek istemedim"

İran'ın Amerikan insansız hava aracını (İHA) düşürmesine nasıl bir  cevap verilmesi gerektiğine yönelik Beyaz Saray'da yapılan toplantıya ilişkin  detaylar da paylaşan ABD Başkanı Trump, şunları söyledi:

"Danışmanlarıma olası bir askeri operasyon kararı almadan önce kaç  kişinin öleceğini sordum. Tahmini bir rakam verdiler ama ben daha net bir cevap  istedim. Tam detaylara girmeyeceğim ama bu rakamlar henüz ilk etapta 40 ile 50  arasıydı. Birçok İranlının yaşadığı New York şehrinden geliyorum. Harika  insanlar. İranlı arkadaşlarım var. Oldukça akıllı, hırslı ve muazzam yüksek  kaliteli insanlar. 150 İranlı öldürmek istemedim. Kesinlikle gerekli olmadıkça  hiçbir 150 insanı öldürmek istemiyorum."

Bununla beraber saldırı kararını iptal ettiği için tebrik edildiğini  vurgulayan Trump, "Herkes benim savaş çığırtkanı olduğumu söylüyordu. Şimdi aynı  kişiler güvercin olduğumu söylüyor." dedi.

Düşürülen İHA

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), önceki gün Umman Körfezi'ne  kıyısı olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti sahilinde "İran hava  sahasını ihlal eden" ABD Hava Kuvvetlerine ait "RQ-4 Global Hawk" tipi İHA'nın  karadan havaya füzeyle vurulduğunu duyurmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise Hürmüz Boğazı üzerinde  uçan ABD Hava Kuvvetlerine ait insansız hava aracının uluslararası hava sahasında  uçarken düşürüldüğünü savunmuştu.

Bunun üzerine Beyaz Saray'da İran'a askeri misilleme içeren ve  Trump'ın başkanlığını yaptığı acil durum toplantısı düzenlenmiş, fakat Başkan  Trump son anda söz konusu misillemeden "çok fazla insanın öleceği gerekçesiyle"  vazgeçmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A. Yilmax23 Haziran 2019 17:10

    Abd nin isi gucu dunya devletlerini tehdit etmek savas sin galibi olmaz azdan az coktan cok gider abd irani suan vuramaz cunku yavrusunun sonu gelir israilin sonu olur onlarda bunu biliyor

  • HALİL TÜRK23 Haziran 2019 16:16

    Trump çok büyük oynuyor.ama bu sefer  binlerce abd li ve batılı insan ölcek uçak gemileri ve büyük askeri kayıplarda verecek ve üstelik israil bu sefer haritadan silinecek.neden mi.çünkü iran da yüzlerce atom bombası olduğunu düşünmekteyim.büyük bir hata  büyük bir yıkım getircektir.sonra hiç bir haçlı seferi kalıcı olarak bir müslüman ülkeyi tarih boyunca bitirememiştir.abd başına büyük bir bela aldı ama bu sefer kendi hatalarında boğulacaklar.

  • gnçlk23 Haziran 2019 10:31

    Örnek:JAPONYA. 2.DÜNYA SAVAŞINDA ATOM BOMBALARINI ATTI, SONRA HİMAYESİ ALTINDA ÇİN,KORE YE KARŞI SİLAHLI GÜÇ OLARKA KORUDU, HİMAYESİNDE BUGUNKÜ HALE GETİRDİ.AMAÇ: KENDİSİNE ZARARI OLMAYAN, RAHİPLERİNE YANAŞMAYAN, TEHDİTTEN ARINMIŞ BİR JEMİR ERİ JAPONYA OLDU. TARİH TEKERRÜRDEN İBARET.

  • vatandaş23 Haziran 2019 10:01

    Façan yemedi. Neden saldırmadın. Kullanacak İT sürüsü mü arıyon şimdi. Bulunca saldırırsın

  • Sarı düm23 Haziran 2019 07:05

    vay be ne kadarda insanmışın.Ülkeler ičine fitne sokup milyonlarca insanın katili kim

  • baris 23 Haziran 2019 02:53

    son günlerin artık ey sarı kafa ekonomin kaldırmıyacak artık bu sömürge sistemini defolun coniler

  • PARDUS23 Haziran 2019 01:29

    Zaten nükleer anlaşma yapılmıştı, iran anlaşma gereği nükleer bomba yapmayacaktı. Anlaşmayı sarı kafa bozdu, şimdide nükleer anlaşma diyor, mal mıdır nedir. Tabi mesele nükleer bomba değilde aynı zamanda füze de geliştirmesini istemiyor, haa orada dur işte bugün sarıkafanın g... yemiyorsa irana saldırmaya en büyük sebebi o füzzelerdir. İran o füzze yeteneğinden hayatta taviz vermez. Taviz verse suriyeden ne farkı kalır.

  • Cekic23 Haziran 2019 00:22

    Oyununu gördü dünya artik çöküş vakti

  • Mehmet23 Haziran 2019 00:04

    Kimse arkadasin olmak istemez. Joe..

  • Murat22 Haziran 2019 23:42

    Sana kim inanır

  • Kaçkar KAPLANI22 Haziran 2019 23:35

    Korktun mu sarı siçan? Yıllardır Türkiye'yi de öyle oyaladınız. Siz yapmayın biz verelim, siz üretmeyin bizden alın. Türkiye gibi bir ülkeyi yöneten kuklalar da yıllarca ağızlarındaki bu bir parmak balla oyalandı. Artık dünya uyanıyor yutmazlar.

  • HALİL TÜRK22 Haziran 2019 23:06

    bunun kadar serefsiz ve karaktersiz, şımarık bir adam daha dünya ya gelmemiştir.önce ortalığı geriyor sonra sıkıyor.sıktı değilmi.önce k.kore yi haritadan silerim dedi sıktı, sonra venezuyal yayı işğal edecekğim dedi sıktı, sonra iran dedi sıktı.ulan iran saldırır isen seni ne ırak ta , ne suriye de ne orta doğuda ne de asya bırakırlarmı.ben öyle tahmin ediyorumki bizden dahi iyi silahları yapan ve hatta atom bombası dahi olduğunu tahmin ediyorum iran ın.rezil olup durdun.bizede bir şey yapamayacaksın.bizde rusya ve çin ile ittifak yaparız ne yapacak.zaten yıllar boyu askererimizi şehit eden ve ülkemizdeki tüm pislikleri içimizdeki satılmış şerefsizler ile birlikte organize vedip yapmadınızmı.

  • Uğur22 Haziran 2019 22:56

    Aynı reis

  • Hüseyin23 Haziran 2019 13:45

    Ulan ukala ukala ukala konuşuyorsun.Dünya reis sayesinde amerikaya kafa tutmayı öğrendi.Sırf muhalefet olsun diye konuşma bari....

  • Cego 22 Haziran 2019 22:54

    Gerçek dünya lideri bu sarı. Biz hep çakma gördük

  • kerim22 Haziran 2019 22:19

    iran da atom bombası var abd de atom bombası var 150 kişi değil milyonlarca insan ölür.En güzeli barış herkes kendi işine baksın.

  • 3422 Haziran 2019 21:11

    yeter be sari