E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan flaş Guantanamo kararı---

Trump'tan flaş Guantanamo kararı

Trump'tan flaş Guantanamo kararı
31 Ocak 2018 - 07:20 borsagundem.com

Trump, ABD Kongresinde yaptığı ilk "Birliğin Durumu" konuşmasında, "Daha önce Mattis'e (Savunma Bakanı) verdiğim sözü tutuyorum" diyerek Guantanamo Cezaevi'nin açık kalmasıyla ilgili kararnameyi imzaladığını duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Guantanamo Körfezi'ndeki cezaevinin açık tutulmasını öngören başkanlık kararnamesini imzaladığını açıkladı.

Göreve başlaması sonrası Amerikan Kongresi'nde ilk kez 'Birliğin DUrumu' konuşmasını yapan Trump, "Savunma Bakanı (James) Mattis'e, askeri gözaltı politikamızı gözden geçirme ve Guantanamo Körfezi'ndeki gözaltı tesislerimizi açık tutma talimatını verdiğim başkanlık kararnamesini imzaladım" dedi.

Böylece seçim kampanyasında verdiği bir sözü daha yerine getirdiğini belirten Trump, 'teröristlerin sıradan suçlular değil düşman savaşçılar olduklarını' söyledi.

Başkan Trump, "Bu kişilere yurt dışında yakalandıklarında terörist muamelesi yapılmalı" dedi. Trump'ın selefi Barack Obama Guantanamo Üssü'nü kapatmak istemiş ancak başarılı olamamıştı.

IŞİD ve El Kaide ile mücadelesinde ABD'nin ihtiyaç duyacağı gücü kullanabilmesi için ABD Kongresi'nin desteğini de talep eden Trump, 'teröristleri dünyanın her yerinde kovalamaya devam edeceklerini' ifade etti

Trump, Cumhuriyetçilerin ve Demokratların güvenli, hızlı, sağlam ve modern bir altyapı sistemi için bir araya gelmeleri gerektiğini belirterek, “Kongre’yi en az 1,5 trilyon dolarlık altyapı yatırımı oluşturacak bir yasa teklifi hazırlamaya davet ediyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)