E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Çinli sözcüye yanıt: Aptalca konuşuyor---

Trump'tan Çinli sözcüye yanıt: Aptalca konuşuyor

Trump'tan Çinli sözcüye yanıt: Aptalca konuşuyor
20 Mayıs 2020 - 18:44 borsagundem.com

Korona virüs pandemisinde Çin'i sorumlu tutma ve bedel ödemeye zorlama politikası güden Trump, bu kez dünya çapında kitlesel ölümlerin sorumlusunun Çin'in beceriksizliği olduğu iddiasında bulundu

ABD'de teyitli 1 milyon 572 bin 114 vaka ve 93 bin 594 ölüm kayıtlara geçerken, Başkan Donald Trump hem bunu başarı gibi sunma hem de sorumluluğu Çin'in üzerine atma çabasında. 

Son basın toplantısında "Vakalarda lider olmamız diğer herkesten fazla test yaptığımız anlamına geliyor... Ben buna belli bir açıdan iyi bir şey olarak bakıyorum, zira test yapışımızın çok daha iyi olduğu anlamına geliyor... Dolayısıyla onur nişanı olarak görüyorum" diye konuşan ABD Başkanı, hızını alamayıp Twitter'da paylaşım yaptı. 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien'in ABD hakkındaki açıklamalarına tepki göstererek, "Sözcü (Cao) Çin adına aptalca konuşuyor ve ülkesinin tüm dünyaya yaydığı acı ve kıyımın yönünü değiştirmek istiyor. Çin'in ABD ve Avrupa üzerinden yaptığı dezenformasyon ve propaganda saldırısı, bir rezillik" dedi.

Trump, "Çin'deki bazı deliler, demin, şimdiye dek yüz binlerce insanı öldüren virüs için Çin'den başka herkesi suçlayan bir açıklama yayımladı. Lütfen bu sersemlere bu kitlesel Dünya çağında öldürmeleri yapanın 'Çin'in beceriksizliğinden' başka bir şey olmadığını izah edin" ifadesini kullandı. 

Öncesinde Çin'in BM Temsilcisi ABD'nin koronavirüs pandemisi sırasında günah keçisi yaratmaya son vermesi gerektiğini söylemişti.

Trump'ın Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) yönelik tehditlerine Çin Dışişleri Bakanlığı şu açıklamayı yapmıştı:

"Koronavirüs pandemisine kendi yetersiz ve beceriksiz müdahalesinden başka yöne dikkat dağıtmak için suçu başkasının üstüne atma çabası... ABD, Çin'i sorumluluğu üstünden atmak ve DSÖ'ye yükümlülükleri konusunda pazarlık yapmak için araç olarak kullanmaya çalışıyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net man 21 Mayıs 2020 08:32

    Kavga etmek yok..

  • Kandemir21 Mayıs 2020 04:00

    Bu iş ABD ve Avrupa’nın Çin i ve Çin mallarını kendi ülkelerinden izole etmeleri ile sonuçlanır. Yani Çin, ABD , Euro bölgesinden dışlanacak. Çin için asıl o zaman çöküş başlayacak

  • Atilla20 Mayıs 2020 23:45

    Haklısın başgan, Hakla, ye yut sarı fareleri.

  • Abd 20 Mayıs 2020 23:37

    Dünyadaki bütün darbelerden ve ekonomik krizlerden de ABD sorumlu O zaman biz de size tazminat açalım Var mı böyle bir şey Çin sorumlu tumuş

  • Eskici20 Mayıs 2020 23:25

    Umarım abd ile cin savaşır bekliyoruz umutla abd belliki bu virüsü cine atıp cine tahvil ödemelerini yapmayacak büyük bir borcdan kurtulacak avrupada ölümün neden çok olduğu belli oldu kendine destekçi arıyor ama avrupa ve cin diğer ülkeler abdnin bu numarasının farkında yemezler benim gibi ozelliksiz biri bile bunu düşünüyorsa büyük adamalr neler düşünüyordur :)

  • Okie Dokie20 Mayıs 2020 22:52

    ABD ve Çin arasında savaş çıksa da hisseleri ucuza alsak.

  • Kartal 20 Mayıs 2020 21:18

    Bunak coşmuş yine

  • Vb20 Mayıs 2020 21:12

    sarı domuz kızıl domuza karşı , hadi bakalım yiyin birbirinizi......