E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump'tan Çin'e tehdit: Anlaşma olmazsa tarifeler artacak---

Trump'tan Çin'e tehdit: Anlaşma olmazsa tarifeler artacak

Trump'tan Çin'e tehdit: Anlaşma olmazsa tarifeler artacak
20 Kasım 2019 - 06:25 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, bir anlaşmanın olmaması halinde Çin'e tarifelerin artırılacağı tehdidinde bulundu

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü yaptığı açıklamada, Pekin’le ticaret savaşını sona erdirecek bir anlaşmaya varılmadığı takdirde ABD’nin Çin’e uygulanan ithalat vergilerini yükselteceğini söyledi.

Beyaz Saray'daki bir kabine toplantısında konuşan Trump, Çin ile iyi ilişkiye sahip olduğunu belirterek, "Ancak hoşuma gidecek bir anlaşmayı kabul etmeleri gerekir. Çin'le anlaşma yapmazsak, tarifeleri daha da yükseltirim” dedi. 

ŞİLİ'DEKİ HUZURSUZLUK

ABD Başkanı Trump ve Çin lideri Şi Cinping, Kasım ayınının ortasında Şili'de yapılması planlanan zirvede bir anlaşmaya imza atmayı planlıyordu. Ancak Şili'nin ülkedeki huzursuzluklar nedeniyle zirvenin ev sahipliğinden çekilmesinin ardından Trump ve Şi'nin buluşacağı tarih de belirsiz bir hal aldı. 

TARİFELER VE TARIM ÜRÜNLERİ

ABD ile Çin heyetleri arasında halihazırda telefon görüşmeleri şeklinde süren ilişkilerde en çok gündeme gelen anlaşmazlık konuları, tarifelerin nasıl ve ne zaman azaltılaağı, Çin'in ne kadar ABD tarım ürünü satın alacağı oluyor. 

KUDLOW İLE BAŞLAYAN İYİMSERLİK KAYBOLUYOR

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow geçen hafta yaptığı açıklamada, iki ülkenin 16 ay süren ticaret savaşını sona erdirmek için bir anlaşmaya yaklaşmakta olduğunu, ancak olası bir anlaşmanın zamanlaması konusunda daha fazla ayrıntı vermediğini söyledi. Kudlow'un bu açıklaması ABD ve küresel piyasalarını umutlandırdı. Ancak devam eden günlerde Washington ve Pekin'den gelen karışık haberler ve son olarak Trump'ın yaptığı açıklama, Kudlow'un açıklamalarıyla balayan iyimserliğin kaybolmasına yol açıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)