E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump'tan Çin'e iyi niyet göstergesi: Ek tarifeleri erteledi---

Trump'tan Çin'e iyi niyet göstergesi: Ek tarifeleri erteledi

Trump'tan Çin'e iyi niyet göstergesi: Ek tarifeleri erteledi
12 Eylül 2019 - 08:42 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump 250 milyar dolarlık Çin ürününe uygulanan yüzde 25'lik verginin yüzde 30'a çıkarılması kararını iki hafta süreyle erteledi

ABD Başkanı Donald Trump Çin’e ek olarak uygulanacak yüzde 5 gümrük tarifelerinin yaklaşan müzakerelere daha parlak bir zemin hazırlamak için iki hafta ertelendiğini belirtti.

Trump konuyla alakalı Twitter üzerinden, "Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin talebi ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin 70. yıldönümüne istinaden üzerine iyi niyet göstergesi olarak 250 milyar dolarlık Çin ürününe uygulanacak tarife (yüzdse 25'den yüzde 30'a) 1 Ekim'den 15 Ekim'e erteleme kararını aldık" şeklinde açıklama yaptı.

ABD ve Çin arasındaki ticaret müzakelerinin bir sonraki halkasının Ekim'in ilk haftasında üst düzey temsilcilerle Washington'da gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberin ardından S&P 500 Endeksi, yüzde 0.5 yükselirken, Çin dışında işlem gören yuan dolar karşısında yüzde 0.3 güçlendi. Yen ise geriledi.

Bu sabah Çin tarafından gelen bir diğer haber ise Çin'in ticaret görüşmeleri öncesinde 'zeytin dalı uzatmak' amacıyla ABD'den tarım ürünü ithal etmeyi değerlendirdiği belirtildi. Çin önceki gün ise ABD'ye ek gümrük vergisi konusunda muafiyet sağlanan ürünlerin listesini açıklamış, listede domuz eti sopya fasulyesi ve mısır yer almamıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)