E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Çin'e Hong Kong çıkışı---

Trump'tan Çin'e Hong Kong çıkışı

Trump'tan Çin'e Hong Kong çıkışı
15 Ağustos 2019 - 10:17 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump Çin'in ticaret anlaşması yapmak istediğini ancak ilk önce Çin'in Hong Kong'a "insanca" davranması gerektiğini belirtti.

Çin'in özel yönetim bölgesi Hong Kong'da suçluların yargılanmak üzere Çin'e iadesine imkan veren yasa tasarısının parlamentonun gündemine gelmesiyle başlayan protestolar 2.5 aydır sürüyor. Bu protestolar Hong Kong'u, Çin yönetimine geçtiği 1997'den bu yana en büyük krizine sürükledi. 
Hong Kong'da yoğun protesto gösterileri nedeniyle kapanan havaalanında uçuşlar dün yeniden başladı ancak hafta sonuna doğru kent genelinde daha fazla protesto gösterisi 
bekleniyor.

Protestolar, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in 2012 yılında iktidara gelmesinden bu yana en büyük 
mücadelelerinden birini yansıtıyor ve yatışma işareti göstermiyor.

Trump, "Çin elbette bir anlaşma yapmak istiyor, ancak önce Hong Kong ile insani bir şekilde ilgilensinler!" dedi.

Trump, "Çin Devlet Başkanı Xi'nin(Jinping), Hong Kong sorununu hızlı ve insani bir şekilde çözmek isterse bunu yapabileceğinden hiç şüphem yok. (Bu konuda) Bir görüşme yapalım 
mı?" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü dün ABD'nin, Hong Kong sınırındaki Çin paramiliter hareketi hakkında "derinden endişeli" olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)15 Ağustos 2019 13:07

    Biz bir suriyel euğraşamıyoruz, ekonomisi çöktü, battı denen ABd, Rusyala...Çinle...Kuzeykorele..Natola...Avrupabirliği ile...Araplarla...Ortadoğu ile... Onca ekonomik saldırı, silahlı terör grupları, eylemler, kendi ülke sorunları hepsi ile baş edebiliyor..Ne soğan kuru oldu? ne patates. Ne çıkıp dünyaya bağırdı, ekonomik saldırı var diye, nede dış güçlerin oyunları ile mücadele ediyorum diye.. Bende çok ders almalı bu Türkiye ...Devlet büyüklerimizin bahane yaptığı durumlar, tüm ülkelerin karşı karşıya olduğu riskler ve gerçeklerdir. ama bizde Her bir şeye bahane edilerek, hata gizliyor büyüklerimiz.. Ama halkın gerçekleri gördüğü çok belli özellikle 2002 TL asgri ücret alıp haftada 45 saat üzeri çalışanlar için.