E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTrump'tan Çin'e daha fazla mal al baskısı---

Trump'tan Çin'e daha fazla mal al baskısı

Trump'tan Çin'e daha fazla mal al baskısı
22 Mart 2019 - 08:02 borsagundem.com

Trump, Çin'in almayı taahhüt ettiği Amerikan malı miktarını ikiye veya üçe katlamasını istiyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile sürdürülen ticaret müzakerelerinde ABD ile Çin arasındaki ticaret açığını azaltmaya odaklanmış durumda.

CNBC'nin haberine göre, Çin ile ticaret açığını düşürmek isteyen Trump, müzakerecilere Çin'in daha fazla Amerikan malı almayı kabul ettirmeleri için baskı yapıyor.

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Trump, hali hazırda ABD'den 6 yıllık dönemde 1,2 trilyon dolar tutarında enerji, tarım ve uzak ürünleri almayı taahhüt eden Çin'in bu teklifini "ikiye veya üçe" katlamasını istiyor.

Kaynaklar, Trump'ın Çin'in ABD'den daha fazla mal alması talebinin son haftalarda, özellilkel ABD-Çin ticaret açığının arttığına işaret eden veriler sonrasında yoğunlaştığını da vurguladılar.

ABD, 2018 yılında Çin ile ticaretinde 891 milyar dolar açık verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dealer22 Mart 2019 11:54

    Benim bildiğim tüccar Trump çıtayı en yükseğe koyar sonra yarısına razı olur seni de sevindirdi ama bu sefer çıtayı aşağı koymuş 2-3 kat nedir 5-6 kat bile yetmez