E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya destek---

Trump'tan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya destek

Trump'tan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya destek
27 Ağustos 2019 - 19:18 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Amazon Ormanları'ndaki yangınlar nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya destek vererek, ABD'nin Brezilya'nın her zaman yanında olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bolsonaro'yu Brezilya ileyaptıkları anlaşmalardan dolayı yakından tanıdığını belirterek, "O (Bolsonaro), Amazon yangınları konusunda çok sıkı çalışıyor ve Brezilya halkı için her açıdan muhteşem bir iş yapıyor. Kolay değil." değerlendirmesinde bulundu. Başkan Trump, ABD'nin, Bolsonaro'ya ve ülkesine desteklerinin her zaman tam olduğunu vurguladı. 

Brezilya'da orman yangınları artıyor 

Dünyanın en büyük yağmur ormanlarının bulunduğu Brezilya'da, bir yılda 72 binden fazla orman yangınının meydana geldiği belirtiliyor. Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü (INPE) verilerine göre, ülkede bu yıl 72 bin 843 yangın çıktı. Ülkedeki orman yangınları, son 6 yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, yangın sayısında geçen yıla oranla yüzde 83 artış oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, G7 ülkeleri olarak Amazon Ormanları'ndaki yangınlardan etkilenen ülkelere 20 milyon avro maddi destekte bulunacaklarını ifade etmiş ve gelecek ay Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Amazonlar için inisiyatif başlatılacağını duyurmuştu. 

Çevre örgütleri Brezilya Devlet Başkanı'nı sorumlu tutuyor 

Çevre örgütleri, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun seçimlerden önce Amazon bölgesini tarım ve madencilik alanında geliştirme sözü verdiği ve yangınları söndürmede etkin mücadele etmediği gerekçesiyle suçluyor. Çevre örgütleri, Bolsonaro hükümetinin iktidara gelmesinden bu yana yangınların yüzde 82 arttığını savunuyor.

 
Teklifi reddetiği iddia edilmişti

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, G7 ülkelerinin Amazonlar'da yaklaşık üç haftadır süren yangınların söndürülmesi için yapacağı 20 milyon euroluk yardımı reddetti ve Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un bu tür yardım fikirlerinin arkasında farklı niyetlerinin olduğunu iddia etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sadr28 Ağustos 2019 08:14

    Amerika yeni bestecisini Brezilya yapacak ve Çin ne karşı ticaret savaşı ve borçlarının pasifize etme ayrıca Rusya ve yandaş Avrupa'ya karşı güçlü bir cephe oluşturma yanan ormanlık alanlar üretim ve savaş üsleri olacak

  • Sard28 Ağustos 2019 08:08

    Amerika Brezilya yılın Çin'e karşı kullanmak için anlaştı Amazon ormanları yakılıyor çünkü yeni endüstri bölgeleri kurulacak Amerika Brezilya arasındaki ilişkilere bakın ve Çin ile olan ticaret Savaşı'nın durumuna bakın biraz cahilsiniz kusura bakmayın

  • Batılı çomar28 Ağustos 2019 06:22

    Trump tam bir çomar. Ormanı yakana destek, insanı öldürene destek, porno sektörüne destek, doğayı kirletene destek, piknik yapıp etrafa çöp atana destek.

  • ALAATTİN CAMGÖZ28 Ağustos 2019 00:19

    abd ye kim itaat eder ise baştaçı yapıyor.