E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan ANTIFA'ya terör örgütü ilanı tehdidi---

Trump'tan ANTIFA'ya terör örgütü ilanı tehdidi

Trump'tan ANTIFA'ya terör örgütü ilanı tehdidi
31 Mayıs 2020 - 23:17 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, siyahi Floyd'un ölümü üzerine başlayan protestoların terör olaylarına dönüşmesinden sorumlu tuttuğu, Nazi karşıtı akımı ANTIFA'yı terör örgütü ilan etmekle tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump, siyahi George Floyd’un ölümü üzerine başlayan protestoları şiddete dönüştürmekle suçladığı ANTIFA grubunun terör örgütü olarak tanınacağını duyurdu.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ulusal Muhafız birliklerinin dün gece Minneapolis’teki gösterilerde "ANTIFA anarşistlerinin eylemlerini" hızlı şekilde kontrol altına aldığını belirterek, tebrik etti.

"Eğer Belediye Başkanı Ulusal Muhafızları ilk akşamdan kullansaydı bu sorunlar olmayacaktı." ifadesini kullanan Trump, Demokratlar tarafından yönetilen diğer eyalet ve şehirlerin bu örneğe bakmalarını ve çok geç olmadan Ulusal Muhafızlardan destek almalarını önerdi.

ABD'nin ANTIFA’yı terör örgütü olarak tanıyacağını kaydedenTrump, ayrıca "sahte haber" olarak nitelediği ana akım medyayı da gösterilerde öfke ve anarşiyAi köpürtmekle suçladı.

ANTIFA'nın kökeni Nazi Almanyasına kadar dayanıyor

Kamuya açık kaynaklarda, "Anti-faşizm" kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanılan ve Almanya’da yükselen Nazizme karşı ortaya çıkan aşırı sol grup ANTIFA hareketinin kökeni Avrupa’da 1930’lara dayanıyor.

Amerika’da 1980’lerden sonra ortaya çıkan ANTIFA grubu, politik reform ve uzlaşıdan ziyade siyasi hedeflerine doğrudan eylemler yaparak ulaşma yolunu seçen aşırıcılar olarak biliniyor.

Faşizme ve ırkçılığa karşı, özellikle toplumsal olay ve protestolarda kendini gösteren bu gruplar, karşı tarafı yıldırma, fiziksel şiddet eylemleri ve mala zarar verme gibi protesto taktikleri kullanmasıyla öne çıkıyor.

ANTIFA üyelerinin, Suriye’deki terör yapılanması YPG/PKK unsurları ile iş birliği yaptığı ve onların kamplarında eğitim aldıkları şeklinde haberler geçmişte basına yansımıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fhr01 Haziran 2020 03:18

    Başka ülkede olsa kahramanlar dersin ne oldu.

  • Mehmett01 Haziran 2020 01:06

    Sam emmi vurur geçer hesap vereceği yaptırım yiyeceği ülke kuruluş yok!!

  • Ali31 Mayıs 2020 23:59

    Gezizekalı beyinsizleri kışkırtıp ülkemi kaosa sürükleyen Abd şimdi kendi uğraşsın

  • Velican31 Mayıs 2020 23:34

    Terör örgütü(pkk, ypg) den eğitim alıp işbirliği yaptığına göre onlar da terör örgütü ve teröristtir. Coni, canavarı besledi, büyüttü, şimdi o canavar sahibini ısırıyor.

  • ekonomist/stratejist 31 Mayıs 2020 23:34

    ABD affetmez öper geçer. 1-2 güne unutulur gider bu mesele çünkü dünyanın en güçlü askeri yapılanması ve askeri kuvveti Pentagon ile CIA-FBI ayrıca MI5-MI6 asla affetmez isyancıları..

  • müsaade edilmez01 Haziran 2020 01:38

    ABD'nin gezizekalıları da iç karışıklık yaratmak istiyor güya argümanları ırkçılık yahu ABD'de de ırkçılık yeni değil ki eskilerden beri var niye şimdi hortlatıldı zamanlaması da çok manidar bırakınız ABD'yi Türkiyem dahil hiçbir ülke böylesine kalkısmayı müsaade etmez.

  • Şenol31 Mayıs 2020 23:58

    Herşey göründüğü gibi olmayabiliyor