E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Ankara'ya dengeleri değiştirecek söz---

Trump'tan Ankara'ya dengeleri değiştirecek söz

Trump'tan Ankara'ya dengeleri değiştirecek söz
24 Kasım 2017 - 18:14 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin artık YPG'ye silah yardımında bulunmayacağını ifade etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD lideri Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinin perde arkasını açıkladı.

Çavuşoğlu'nun aktardığı bilgiye göre, Trump görüşmede bundan sonra terör örgütü YPG'ye silah verilmeyeceğini söyledi.

Çavuşoğlu, "Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdi ve bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önce son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Soçi zirvesiyle ilgili bilgileri Trump'la paylaştı.

Çavuşoğlu şu açıklamayı yaptı:

Özelikle Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duymayan grupların da bu kongrede yer almayacağını net bir şekilde belirttik. Kimlerin katılacağını da 3 ülke birlikte istişare edecek karar verecek. YPG'nin böyle bir oluşumda yer almaması gerektiği çok net bir şekilde Trump'a da iletmişlerdir. 

Bizim Amerika ile ilişkilerimizin olumsuz anlamdaki en çok konulardan birisi ise FETÖ ile diğer konuların yanında ABD'nin YPG'ye vermiş olduğu silahlardır. En son bazı zırhlı araçların da verildiğini gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu rahatsızlığını bir kez daha sayın Trump'a iletmiştir. 

TRUMP YPG'YE SİLAH VERİLMEYECEĞİ TALİMATINI NET BİR ŞEKİLDE SÖYLEMİŞTİR

Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdiğini bundan sonra YPG'ye silah verilmeyeceğini esasen bu saçmalığa daha önceden son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir. 

Konuşmanın ileriki aşamalarında bir kere daha bu sözünü teyit etmiştir. Net bir şekilde generallere ve ulusal güvenlik danışmanına talimat verdiğini ve bundan sonra herhangi bir silahın verilmeyeceğini Trump sayın Cumhurbaşkanımıza net bir şekilde söylemiştir. 

İFADELERİNDEN MEMNUNİYET DUYDUK  UYGULAMADA DA GÖRMEK İSTİYORUZ

Biz bu ifadelerinden memnuniyet duyduk. Bize tehdit oluşturan ve Suriye'yi bölmeye çalışan bu örgüte silah verilmeyeceğinin sözünün net bir şekilde verilmesi bizi memnun etmiştir. Bunu uygulamada da görmek istiyoruz. 

EN KISA ZAMANDA TEKRAR GÖRÜŞME KONUSUNDA TEYİTLEŞMİŞLERDİR

Diğer ikili konular da samimi bir ortamda telefonda iki başkan arasında görüşülmüştür. En kısa zamanda tekrar görüşme konusunda teyitleşmişlerdir. Esasen Cumhurbaşkanımız ile Trump arasında hem yakın bir dostluk var hem de sık sık telefonda görüşüyorlar veya uluslararası toplantılarda yine aynı şekilde bir araya geliyorlar. Diyaloğun devam etmesi, iki ülkenin ilişkilerinin normalleşmesi bakımından önemlidir.  

Artık vize sorununun tamamen kaldırılması konusunda düşüncemizi de Cumhurbaşkanımız, Trump'a iletmiştir. Böyle gereksiz bir problemin iki ülke arasında olmaması gerektiğini tekrar vurguladık." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)