E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Almanya'ya NATO aidatı tepkisi---

Trump'tan Almanya'ya NATO aidatı tepkisi

Trump'tan Almanya'ya NATO aidatı tepkisi
16 Haziran 2020 - 00:34 borsagundem.com

Almanya'daki ABD askeri sayısını 25 bine azaltma kararını savunan Trump, buna gerekçe olarak da Almanya'nın NATO aidatlarını ödememesini gösterdi


ABD Başkanı Donald Trump, yönetiminin Almanya'daki Amerikan askerlerinin sayısını azaltma yönündeki kararına ilişkin yorumda bulundu.

Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada Trump, "Bildiğimiz gibi Almanya NATO aidatını geciktirdi" ifadelerini kullandı.

ABD lideri, "Eğer Almanya yönetimi ödeme niyetinde değilse neden onlara yardım edelim?" dedi.

Halihazırda Almanya’da yaklaşık 50 bin askerlerinin bulunduğunu hatırlatan Trump, bu sayıyı yarı yarıya azaltacaklarını kaydetti.

'Rusya'ya milyarlarca dolar veriyorlar'

Almanya'nın enerji kaynaklarını Rusya'dan almasını da eleştiren Trump, "Almanya neden enerji için Rusya'ya milyarlarca dolar öderken ABD onları Rusya'ya karşı korumalı? Böyle olmaz" diye konuştu.

Trump, Almanya’nın savunma için 'milyarlarca dolar' harcaması gerektiğini ama bunu yapmadığını da sözlerine ekledi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin 5 Haziran'daki haberinde, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien tarafından imzalanan talimatname ile Almanya'daki ABD askerleri için üst limitin 25 bine düşürülmesi emri verildiği kaydedilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN16 Haziran 2020 09:33

    almanya neden zengin oldu,natoyu  1. abd,2.türkiye sırtlasın almanya sanayi kursun dünyaya satsın zengin olsun bu iki ülke natoya bekçilik yapsın,türkiye piyade olsun abd havacı

  • Bedir16 Haziran 2020 07:01

    Kendi ülkesini savunan milliyetçi helal olsun

  • Emrah16 Haziran 2020 00:52

    Rusya dan alacak bütün Avrupa rusyadan alıyor doğal gazı. Fakat Rusya NATO üyesi değil. Çok tuhaf aslında söylediği aslında birbirlerine muhtaçlar. Almanya tuhaf zaten. Trump git Almanya ya Bi kafa at gel olmaz böyle şey yahu  :) 

  • Önce vatan16 Haziran 2020 00:48

    Bravo, bastır coni. Tırmala, kemir hans'ı.