E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTrump'la düşüşe geçen dolar Powell'a toparlandı---

Trump'la düşüşe geçen dolar Powell'a toparlandı

Trump'la düşüşe geçen dolar Powell'a toparlandı
20 Aralık 2018 - 01:41 borsagundem.com

ABD Başkanı'nın "Suriye'den çekiliyoruz" tweet'i ile Türk Lirası karşısında gerilemeye başlayan dolar, Fed'in faiz artırımı kararı ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarıyla kayıplarını telafi etti

ABD Başkanı Donald Trump ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları dolar/TL kurunda dalgalı bir gün yaşanmasına yol açtı.

Dün sabah güne 5.33 civarında başlayan dolar/TL kuru, ABD'nin Suriye kararı öncesinde 5.3180 TL seviyesindeydi. ABD Başkanı Trump, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Orada olmamızın tek nedeni DEAŞ'tı ve DEAŞ'ı yendik" dedi. Trump'ın bu mesajını Pentagon'dan gelen "Suriye'den çekiliyoruz" açıklamaları takip etti. Suriye açıklamaları üzerine dolar/TL kuru 5.2116'ya kadar geriledi. 

ABD'nin Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemi satışına yeşil ışık yakması ve Halkbank'ın Hakan Atilla tutuklamasından bu yana ilk kez yurt dışından borçlanacağını açıklaması da Türk Lirası'nın değer kazanmasına destek oldu.

'SİYASİ DEĞERLENDİRMELER BİZİ ETKİLEMEZ'

Fed'in faizi 25 baz puan artırmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Fed Başkanı Jerome Powell, "Siyasi değerlendirmeler Fed politikasında rol oynamaz. Biz Fed'iz ve görevimizi yapmaya devam ediyoruz" dedi. Powell'ın, iki kez ile sınırlandırmasına rağmen faiz artırımlarının gelecek yıl da süreceğini açıklamasıyla dolar/TL kuru 5.30'un üzerine çıktı. 

Dolar/TL kuru, saat 08.00 itibariyle 5.3190 seviyesinde işlem görüyor. 

Powell: 2019'da iki artış öngörülüyor

 

Fed faiz kararını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tam20 Aralık 2018 02:12

    2019 AYNI SEYLER OLUR 2020 YE KADAR DEVAM EDER 2021 HERSEY TOPARLAR ONCE LIKLE BIRLEŞİK KRALLIKTAN HİÇ HABER YOK İLGİNÇ........