E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTrump’ın yeni tarifesinde boşluk bulundu---

Trump’ın yeni tarifesinde boşluk bulundu

Trump’ın yeni tarifesinde boşluk bulundu
08 Ağustos 2020 - 20:05 borsagundem.com

Getirilen tarifenin sadece ham metaller için geçerli olduğunun duyurulmasının ardından, bu açıklama ABD'li şirketlerin Kanada'da üretilmiş olan bazı alüminyum ürünlerinin ithal etmesinin önünü açtı

Donald Trump, Kanada’nın alüminyum sevkiyatlarına uygulanan tarifeyi gündeme getirerek tekrar atağa geçti, fakat Kanada’daki metal üreticileri bu uygulamanın yükümlülüğünden kaçınabilir.

Getirilen tarifenin sadece ham metaller için geçerli olduğunun duyurulmasının ardından, bu açıklama ABD'li şirketlerin Kanada'da üretilmiş olan bazı alüminyum ürünlerinin ithal etmesinin önünü açtı. Örneğin, otomobil parçalarına, jet gövdelerine ve makinelere giden parçalar gümrük vergisinden muaf oldu.

Birçok analist, ekonominin dip noktasını aşmasını bekliyor. Bu du katma değerli parçalara olan talebin ancak önümüzdeki aylarda artmasının beklendiği anlamına geliyor.

Bu durum, Amerika'da kullanılan alüminyumun yaklaşık olarak yüzde 50’sini temin eden Kanada endüstrisi için can kurtarıcı bir gelişme olabilir. Pandemi döneminde nihai ürünlere olan talep azalmış olsa da, araba fabrikaları ve diğer işletmelerin tekrar tam kapasiteye geçmesiyle talep tekrar yükselebilir.

Bloomberg Intelligence'ın Kıdemli Analistlerinden Andrew Cosgrove, "Kanadalı üreticiler Alcoa ve Rio Tinto’nun büyük olasılıkla 'vergi'den kaçınmak için birincil derece külçe metaller yerine her çesit katma değerli ürüne yönelebileceğini söyleyebilirim." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)