E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın yaptırımlar için yeni hedefi Fransa---

Trump'ın yaptırımlar için yeni hedefi Fransa

Trump'ın yaptırımlar için yeni hedefi Fransa
11 Temmuz 2019 - 09:30 borsagundem.com

ABD Başkanı, Fransa'nın teknoloji şirketlerini vergilendirme planının incelenmesi talimatı verdi. İnceleme sonunda Fransa'ya yaptırım getirme ihtimali var

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa'nın teknoloji şirketlerine vergi uygulama planının incelenmesi emri verdi. Yapılacak bir inceleme, ABD'nin Fransa'ya karşı yeni tarifeler veya başka ticari sınırlamalar
uygulamaya koymasınına yol açabilir. 

ABD ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer yaptığı açıklamada, "ABD, Fransa Senatosu'ndan geçmesi beklenen ve Amerikan şirketlerini adil olmayan bir şekilde hedef alan dijital hizmetler vergisi konusunda oldukça endişeli" ifadelerini kullandı.

Trump'ın verdiği emir, Lighthizer'e Fransa'nın dijital hizmetlere vergi planının Amerikan teknoloji şirketlerine zarar verip vermediğini soruşturmak için bir yıla kadar süre veriyor.

Bölüm 301 kapsamında başlatılan inceleme Fransa'nın vergi planının adil olmayan bir ticari uygulama olup olmadığını belirleyecek. ABD, daha önce de Çin'in ticari uygulamaları ve AB'nin büyük ticari uçaklar için sübvansiyonları konusunda benzer incelemeler yapmıştı.

Fransa, büyük internet şirketlerinin Fransa'da elde ettikleri gelirlerden yüzde 3 vergi almayı planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet11 Temmuz 2019 10:02

    çok iyi olur

  • dikkat11 Temmuz 2019 09:46

    ABD neden f35 programında ana ülke kendisi, yan parçalar diğer ülkeler anlayın : ))) ABD tüm devletlerin birikimi ve prası ile f35 organizasyonunu yapıyor. böylece tüm ortak devletlerin bilgi ve birikimini alırken, kimsenin kendi üretimini yapmasını engelliyor. sonrasındada teknolojık yonden dışa muhtaç tutuyor...Almanya o yüzden kendısı yuzde yuz üretim yaparak f35 lere katımadı. bilgi birikim ve teknolojımı çaldırmam, başka ülkeye aktarmam diyor... 

  • ALAATTİN CAMGÖZ11 Temmuz 2019 10:57

    abd kimse kendinden başka ülkelerden silah almasın diye bağlıyor.hem başkalarının parası ile uçak yapıyor canı isterse satıyor istemez ise satmıyor.o yüzden yemeyeceğiz içmeyeceğiz % 100 uçak yapmamız gerekmektedir.yoksa abd veya başka bir ülkenin ağzının kokusun koklayamayız.