E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın yaptırım adımı Kongre'yi oyalamak için mi---

Trump'ın yaptırım adımı Kongre'yi oyalamak için mi

Trump'ın yaptırım adımı Kongre'yi oyalamak için mi
12 Ekim 2019 - 06:29 borsagundem.com

Washington Enstitüsü Türkiye Araştırmaları Programı Direktörü Çağaptay, Kongre’de Türkiye’nin Suriye harekatına karşı yükselen baskıya dikkat çekerek, "Trump bu baskıyı kontrol altında tutmak için yaptırım adımını attı" dedi

Türkiye’nin Suriye’de Barış Pınarı Harekatı sürerken Amerikan Kongresi’nde Ankara’yı hedef alan yönelik kapsamlı yaptırımları içeren bir yasa tasarısının gelecek hafta gündeme gelmesi bekleniyor. Kongre’den operasyona tepkiler sürerken basın karşısına çıkan ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin, Başkan Trump’ın ABD'li yetkililere Türkiye’yi hedef alabilecek güçlü yaptırım yetkisi veren kararname imzaladığını açıkladı. Mnuchin “Gerekirse Türkiye ekonomisini işlevsiz hale getirebiliriz” dedi.

Bu sert adımın ne anlama gelebileceğini başkent Washington’daki düşünce kuruluşlarından Washington Enstitüsü Türkiye Araştırmaları Programı Direktörü Soner Çağaptay yorumladı.

Kongre’de Türkiye’nin Suriye harekatına karşı yükselen bir baskı oluştuğuna dikkati çeken Çağaptay, Trump cephesinden bu adımın Kongre’deki bu baskıyı kontrol altında tutmak için geldiğini söyledi.

“Trump bu basıncı tutmak için kendisi yaptırım yapacakmış gibi, ya da önlem alıyormuş gibi göstermeye çalışıyor ki bu Amerikan Kongresi’nde oluşan basıncı etki altına alabilsin.”

Çağaptay, Trump yönetiminin Erdoğan’ın bir ay sonra yapacağı Washington ziyareti öncesi operasyonu bitirmesini istediğini şu sözlerle ifade etti:

“Amerika’nın siyaseti şu anda şunu Türkiye’nin operasyonuna dönük olarak ne destekliyor, ne karşı çıkıyor. Ama bir an önce çabuk bitmesini istiyor ve sivillere zarar gelmemesini istiyor. Sivillere zarar gelmeme aşaması önemli çünkü o durumda Kongre’deki baskı ve basınç artacaktır. Trump bir yandan da Erdoğan’ın 13 Kasım’da Washington’a gelmeden önce, bu yaptırım paketiyle operasyonun bitmesini arzu ettiğini ifade ediyor.” (amerikaninsesi.com / Mehtap Çolak Yılmaz)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DOĞRU12 Ekim 2019 15:28

    trump ülkesini düşünen bir siyasetçi ,sırf kendi kamuoyunu susturmak için içeride farklı dışarıda farklı konuşuyor,bizim siyasetçilerde içeride esip gürlüyor dışarıda orta yolu bulmaya çalışıyor...

  • mustafa temiz12 Ekim 2019 13:47

    Trump amca son gülen iyi güler ayağına bize basacak yaptırımları gibi geliyor. Her şey zamana karşı oynama gibi...

  • Dejavu12 Ekim 2019 10:32

    Bu olayın dini bir olay olduğunu anlamayanlara acıyorum

  • Ora12 Ekim 2019 08:45

    Asrın lideri Trump ı maymuna çevirdi ne diyeceğini şaşırdı adam:)

  • MAYMUN MU? ahahah12 Ekim 2019 09:35

    adamın tweetlerine cevap veremiyoruz.. maymuna dönen trump ?  sen haberleri izliyormusun ? ah haber mi izliyorsun ?cehalet yahu. bide bunlara tarih anlatmaya çalışıyorlar okullarda.. adam 4 günlük euriye operasyonunu ve açıklamaları öğrenememiş :D bunlara tarih öğretecez 100 yıllık.. Allah sabır versin tarih öğretmenlerine ahahaha

  • eren ballı12 Ekim 2019 08:18

    sivilmiş ne sivili ya herkes çıkar peşinde