E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın vergi beyanları kamuya açıklandı---

Trump'ın vergi beyanları kamuya açıklandı

Trump'ın vergi beyanları kamuya açıklandı
31 Aralık 2022 - 04:51 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisi'nin ilgili komitesi, vergi kaçırmakla suçlanan eski Başkan Donald Trump'ın 6 yıllık vergi kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı.


Kongredeki Demokratların liderlik ettiği komitenin yayınladığı binlerce sayfalık belgeler, eski Başkan Donald Trump'ın 2015-2020 yıllarında kaydedilen vergi beyannamelerini içeriyor.

Belgelere göre Trump, başkanlığının ilk ve son yıllarında ticari olarak "büyük kayıplar" verdiği gerekçesiyle oldukça az vergi ödedi.

Genelde ABD başkanlarının gönüllü beyan ettikleri vergi kayıtları hususunda Trump, başkan olduğu süreçte Kongre'nin vergi kayıtlarını incelemesini reddediyordu.

Temsilciler Meclisi Mali Mevzuat Komitesi ile Trump arasında yaşanan hukuki çekişmenin ardından Yüksek Mahkeme, kasım ayında vergi kayıtlarının Komiteye gönderilmesini onaylamıştı.

Öte yandan, 8 Kasım'da düzenlenen seçimlerde, çoğunluğu Cumhuriyetçilere kaptıran Demokratların yeni Kongre göreve başlamadan Trump'ın vergi beyannamelerini yayınlaması, ABD kamuoyunun dikkatini çekti.

2024'te yapılacak başkanlık seçimlerine aday olacağını açıklayan Trump ise hakkında yapılan vergi kaçakçılığı, gelir ve varlıkları konusunda yanlış bilgi vermek gibi kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor.

Komitenin kararı: Trump, kamuda asla görev almamalı!

 

Kanye West, Trump'ı fena kızdırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran31 Aralık 2022 07:51

    Bir de Biden ın pislikelrini araştrın bakalım neler çıkacak?  Zaten pislikten başka bir şey yok ama derin devletin tam olarak emrinde ve itaatkar olduğu için ona dokunmazsınız aşşğılık düzen kurucuları. Fetoşa da dokunmazsınız Pkk ypg daeş ne kadar it varsa hepsine Türkiye dokunur!  Sizde Türkiye de ki köpeklerinizi  bu sefer iktidar üzerine salarsınız ki kurduğunuz pis düzen devam etsin. Hayır ne sizin köpekleriniz ne de hileli tuzaklarınız yalanlarınız işe yaramayacak.