E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın Suriye kararıyla ilgili çarpıcı iddialar---

Trump'ın Suriye kararıyla ilgili çarpıcı iddialar

Trump'ın Suriye kararıyla ilgili çarpıcı iddialar
22 Ekim 2019 - 22:44 borsagundem.com

Trump'ın, Suriye'nin doğusundaki petrol kuyularına yakın bölgelere 200 ABD askerinin bırakılması konusunda Senatör Lindsey Graham ve emekli bir Orgeneral tarafından harita gösterilerek ikna edildiği ileri sürüldü

Amerikan NBC News televizyonu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den tamamen çekilmesi kararından kısmen vazgeçmesinin perde arkasını yazdı.

Trump'ın Suriye'den ülke askerlerini çekme kararının ardından Senatör Graham ile Beyaz Saray'a giden emekli Orgeneral ve Fox News'te analist Jack Keane'nin, ABD Başkanına Orta Doğu petrol haritasını gösterdiği iddia edildi.

İRAN İLE RUSYA FAKTÖRÜ

Emekli Orgeneral ve Graham'ın, Trump'a, Suriye'deki önemli petrol yataklarının ABD ile YPG/PKK'nın kontrolünde olduğunu ve buradan tamamen çıkmanın bu yatakların İran ile Rusya'nın eline geçmesiyle sonuçlanacağını anlattığı belirtildi.

İkilinin aynı zamanda, ABD'nin ayrılması ile İran'ın bölgeyi havadan ve karadan kontrol altına almak için hazırlık yaptığını ifade ettikleri kaydedildi.
Ayrıca Keane ve Graham'ın, Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde de yer aldığı ileri sürüldü.

4. KEZ OLDU

Trump'ın ikili ile haritalı toplantısı sonrasında ABD'nin Suriye'deki petrol yataklarının kontrolünü sağlaması için bölgede asker bırakmaya karar verdiği belirtildi.

İsminin açıklanmaması şartıyla NBC televizyonuna konuşan ABD'li yetkililer, Trump'ın daha önce de Irak, Afganistan ve Kore Yarımadası'ndan asker çekme konusundaki ısrarından bazı yetkililerin haritalı anlatımlarıyla vazgeçtiğini iddia etti.

Times: ABD'nin Suriye'de asker bırakma nedeni Putin'i petrolden uzak tutmak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd22 Ekim 2019 23:11

    hadi len yemeyin bizi-son dakika sizde olmaz-kimbilir neyin hesabıdır....

  • mehmet22 Ekim 2019 23:11

    200 asker kendini koruyamaz bırakın petrol kuyularını... kim vurduya gider hepisi

  • Nihat22 Ekim 2019 23:05

    İşte size senaryo geride petrol için bırakılan askerler bir provakasyon  ya da plan sonucu katledilir!  Amerika da bunu savaş sebebi sayar.  Amerikayı burnuna zincir takılmış ayı gibi kullanan devlet İngiliz derin devletidir.  Bu alçaklar Dünya da sömürünün kahpeliğin ve bütün ideolojilerin kaynağı darwinizmi uydurarak Dünyayı kana ve ateşe boğmuşlardır.  Asla da geri çekilmiş ya da vazgeçmiş değillerdir. Pearl Harbor baskını da aslında İngiliz İstihbaratının bir alçaklığı sonunda gerçekleşmiş Amerikan üst düzey generalleri de bunu zaten bilerek savaşa girmişlerdir. Tarihte buna benzer  sayısız örnek vardır.