E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCaterpillar'ın hisse değerleri tepeye vurdu---

Caterpillar'ın hisse değerleri tepeye vurdu

Caterpillar'ın hisse değerleri tepeye vurdu
08 Aralık 2016 - 01:39 borsagundem.com

Trump'ın altyapı ve maden çalışmaları konusundaki seçim vaatleri nedeniyle inşaat firması Caterpillar'ın yatırımcılarının yüzü güldü.

Dünyanın önde gelen inşaat ve madencilik ekipmanları üreticilerinden olan Caterpillar'ın hisseleri, bu yıl Dow Jones Borsası Endüstri Endeksi'nde ciddi bir performans gösterdi. Üstelik Wall Street de firma için önümüzdeki yıla oldukça iyimser bakıyor.

Caterpillar'ın borsada bu kadar yükselmesinde ve yatırımcıların kârlı çıkmasında birinci sebep ise yeni başkan seçilen Donald Trump'ın sözleri etkili oldu. Trump, bilindiği gibi çeşitli seçim vaatlerinde bulunmuş, altyapı harcamalarını artırıp, maden endüstrisine önem vereceğini dile getirmişti. Yine de bazı analistler, bu iyimserliğin yanlış yönlendirildiğini öne sürüyorlar çünkü onlara göre Trump'ın küreselleşme karşıtı politikaları, zaman içinde Caterpillar'a yarardan çok zarar sağlayacak.

Bu arada Caterpillar hisseleri de son iki yılın en yüksek seviyesine erişti ve Çarşamba gününü yüzde 2.2 yükselişle kapadı. Böylece yılın başından bu tarihe kadar yüzde 43.2 artış gösterdi ve tabiri caizse 'uçtu'.

ABD başkanlık seçiminin ardından da toplamda Caterpillar hisseleri yüzde 14.9 artış yaşadı ve yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Macquarie Research'te çalışan ünlü analist Sameer Rathod'un tahminlerin egöre, firmanın değeri 2017 yılında daha da artacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)