E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın Rusya soruşturmasına Birleşik Arap Emirlikleri de eklendi---

Trump'ın Rusya soruşturmasına Birleşik Arap Emirlikleri de eklendi

Trump'ın Rusya soruşturmasına Birleşik Arap Emirlikleri de eklendi
06 Mart 2018 - 08:20 borsagundem.com

ABD basınında yer alan haberlere göre, Rusya-Trump soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Mueller ajandasına Rusya’nın yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri'ni de ekledi

Rusya'nın ABD'de Kasım 2016'da yapılan başkanlık seçimlerine müdahale ettiğinin öne sürülmesi üzerine açılan soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) etki sağlamak için Washington'a para aktardığı iddiasını da gündemine aldı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Savcı Mueller ajandasına Rusya'nın yanı sıra BAE'yi ekledi.

Mueller'in bu soruşturma kapsamında sorguya aldığı ilk ismin ise Lübnan kökenli Amerikan vatandaşı George Nader olduğu bildirildi.

Nader'in özellikle Donald Trump başkan seçildikten kısa bir süre sonra Beyaz Saray'ı sıkça ziyaret ederek Trump'ın eski başdanışmanı Steve Bannon ve şu anda görevine devam eden diğer danışmanı ve damadı Jared Kushner'le defalarca görüştüğü ileri sürüldü.

New York Times, ABD'de Trump kampanyalarına yüksek miktarlarda maddi destek sağlamak amacıyla programlar düzenleyen ve aynı zamanda BAE'de yatırımları olan Elliott Broidy'nin, George Nader'e Beyaz Saray'daki bazı gizli görüşmelerin notlarını aktardığını iddia etti.

Geçen senenin ortalarında Suudi Arabistan ve BAE'nin başını çektiği Körfez ülkeleri ile Katar arasındaki diplomatik kriz sırasında, Trump'ın Katar'ı hedef alan sözleri dikkati çekmişti. Trump, Körfez'de yaşanan diplomatik kriz esnasında Katar'ı "terörü desteklemekle" suçlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri06 Mart 2018 08:33

    Abd yi her yönden eleştirebiliriz. Ancak dikkat edin Abd Başkanı soruşturulan kişi. Hep söylerim Orta doğu halkları demokrasiyi uygulayamaz. Çünkü rasyonel olmayı beceremez. Onun için de gelişemezler. Başkalarının ürettiği arabalara binmeyi, cep telefonu kullanmayı ilerleme zannederler. Onları da rasyonel kullanamazlar.