E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın önerdiği ilaçların ölümleri artırdığı açıklandı---

Trump'ın önerdiği ilaçların ölümleri artırdığı açıklandı

Trump'ın önerdiği ilaçların ölümleri artırdığı açıklandı
24 Mayıs 2020 - 16:34 borsagundem.com

Trump'ın korona virüse karşı önerdiği Klorokin ve Hidroksiklorokin ilaçlarının hastalara iyi gelmediği, hatta ölüm oranını artırdığı açıklandı

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump tarafından, korona virüse (Kovid-19) karşı etkili olduğu iddiasıyla önerilen Klorokin ve Hidroksiklorokin ilaçlarının hastalara iyi gelmediği, hatta ölüm oranını artırdığı belirtildi.

İngiltere’nin başkenti Londra merkezli tıp dergisi Lancet’te yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump tarafından 'tavsiye' edilen ve Trump’ın koronavirüsten korunmak için her gün aldığını iddia ettiği ilaçlar ölüm oranını artırıyor.

İLAÇLAR TEDAVİDE ETKİSİZ

Lancet’teki makaleye göre, ABD Başkanı Trump’ın iddiasının aksine Klorokin ve Hidroksiklorokin ilaçları Covid-19 tedavisinde bir etki göstermiyor, hatta ölüm oranını artırdığı düşünülüyor. Dergideki makalede, bu ilaçların tedavide kullanılmaya başlanmasıyla ölüm oranının yüzde 16’dan yüzde 18’e yükseldiği ifade edildi. Bu ilaçları almayan koronavirüs hastalarının ölüm oranının ise yüzde 9’da kaldığı belirtildi.

TRUMP: VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN İLACI ALIYORUM

ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz haftalarda Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında virüsten korunmak için Hidroksiklorokin ilacını aldığını ifade etmişti. Beyaz Saray Basın Sekreteri Kayleigh McEnany, ABD medyasına yaptığı açıklamada, "Bunu kesinlikle doğrulayabilirim. Başkanın kendisinin de söylediği gibi ilacı alıyor" ifadelerini kullanmıştı. Trump, söz konusu ilaca dair yaptığı açıklamada, "İlacı alan kaç kişi olduğunu bilseydiniz çok şaşırırdınız. Ön cephede çalışanlar, birçoğu alıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Donut Turampet24 Mayıs 2020 21:55

    Gelmiş geçmiş en büyük embesil bu adam.

  • Yuh24 Mayıs 2020 19:14

    Ya sarı kafa sen nasıl bir faciasın ya Amerika’nın CHP versiyonusun 😁

  • Hulusi24 Mayıs 2020 20:24

    Aynen kafa chp li gibi çalışıyo Kendini yalnız hissetmesin''yav uçak inmeyen yere havalanı yapılır mı''

  • Vatandaş24 Mayıs 2020 20:06

    CHP'liler seni kucaklasın ve hoplatsın e mi.

  • Trump Ağa24 Mayıs 2020 18:57

    Ağaaa adamsın öldür hepimizi rahatlasın Dünya :)

  • Vb24 Mayıs 2020 17:33

    Valla bilim adamları Trump'dan daha güvenilir gelmiyor bana bu konuda, onlar da az şey bilip sallıyorlar.... DSÖ'nün tutarsız sefaleti ortada...son 4, ayda birbiriyle çelişen, ortak noktaları sadece endişeyi arttırmak olan bir sürü açıklama yaptı bilim adamları.... bilmiyoruz demek bu kadar zor olmamalı...ama ekmek yedikleri prof. , Doç. , Dr. , PhD ..vs. etiketleri var ya bilmiyorum diyince ellerinden gider zannediyorlar herhalde

  • Yavuz Selim24 Mayıs 2020 17:26

    Hayatımda böyle dengesiz lider görmedim. Ama adam akıllı o ayrı.

  • Bir Dost24 Mayıs 2020 16:57

    herkes kendi işini yapmazsa olacağı bu