E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın kabinesinde 'Atatürk' sürprizi---

Trump'ın kabinesinde 'Atatürk' sürprizi

Trump'ın kabinesinde 'Atatürk' sürprizi
10 Kasım 2016 - 05:50 borsagundem.com

ABD’nin 45’inci başkanı olacak Donald Trump’ın kabinesini nasıl şekillendireceği merak konusu. Kabinede Dışişleri Bakanlığı için adı geçen Newt Gingrich, Atatürk'e hayranlığıyla tanınıyor

ABD merkezli NBC News, Trump’ın kabinesinde öne çıkabilecek isimleri ele aldı. Buna göre New York eski Belediye Başkanı Rudy Giuliani’nin adı Adalet Bakanlığı, Atatürk’e hayranlığıyla tanınan Newt Gingrich’inki de Dışişleri Bakanlığı için geçiyor. “Politico.com” haber sitesine göre ise Gingrich’in rakibi ABD’li Senatör Bob Corker olabilir.

Temsilciler Meclisi başkanı olarak da hizmet vermiş olan Gingrich, Atatürk’ün doğumun 125. yılında yaptığı açıklamalarda Mustafa Kemal hayranı olduğunu, onu kendisine örnek aldığını ifade etmişti. ABD merkezli “The New Yorker” dergisi, Gingrich’in Atatürk hayranlığını derlediği yazısında, Ulu Önder’den, “Sadece hükümeti değil, halkı da modernize etti” sözleriyle bahsederken, yeni neslin mimarı savaş kahramanı ifadelerini kullandı. Trump’ın İçişleri Bakanı olarak düşündüğü ismin de petrol ürünleri şirketi Lucas Oil kurucularından Forrest Lucas olduğu iddia ediliyor. Hazine Bakanlığı içinse ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’dan 40 milyon dolarlık servet toplayan Steven Mnuchin’in adı geçiyor. Savunma Bakanılığı içinse senatör Jeff Sessions’ın düşünüldüğü iddia ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)