E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın iş anlaşmalarına soruşturma başlatıldı---

Trump'ın iş anlaşmalarına soruşturma başlatıldı

Trump'ın iş anlaşmalarına soruşturma başlatıldı
12 Mart 2019 - 23:48 borsagundem.com

New York Başsavcılığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'in geçen ay ABD Kongresinde verdiği ifadede, Trump'ın bankalardan kredi almak için "mal varlığını abarttığını" söylemesi üzerine soruşturma başlattı

New York Times gazetesinin konu hakkında bilgisi olan bir kaynağa dayandırdığı haberde, New York Başsavcısı Letita James'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın iş anlaşmaları üzerine inceleme başlattığı belirtildi.

İsmi açıklanmayan kaynak, Deutsche ve Investors bankalarına, Trump'ın  özellikle emlak projelerini kapsayan iş bağlantıları kayıtlarıyla ilgili bilgi  almak için mahkeme celbi çıkarıldığını aktardı.

Mahkeme celbinin Donald Trump'ın kredi başvuruları, emlak ipotekleri,  kredi tahsisleri ile Trump'a ait Washington'daki Trump International Hotel,  Chicago ve New York'taki binalar ve Miami bölgesindeki bir golf sahası ile ilgili  belgeleri içerdiği kaydedildi.

Rusya soruşturmasından dolayı hapse girmesi kesinleşen Trump'ın eski  özel avukatı Cohen, geçen ay ABD Kongresinde verdiği ifadede, ABD Başkanı  Trump'ın bankalardan kredi almak için malvarlığı beyanlarında servetini  abarttığını, ancak vergi ödemelerinde ise düşük gösterdiğini ifade etmişti.

Cezaevine 6 Mayıs'ta girmesi beklenen Michael Cohen, Trump ile  ilişkileri olduğu iddia edilen 2 kadına konuşmamaları için "yasa dışı para  ödemek", "seçim kampanyasında finansman kurallarını ihlal etmek", "banka  dolandırıcılığı yapmak" ve "Moskova'daki bir emlak projesi için Trump'a aracılık  etmek" gibi konularda federal yetkililere yalan söylemekle suçlanmıştı.

Hakkındaki suçlamaları ağustos ayında kabul eden ve sonraki aylarda  Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in ekibiyle 7 kez  bir araya gelerek ifade veren Cohen, aralık ayında 3 yıl hapse mahkum edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)