E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın gizli belgeleri için 'inceleme durdurulsun' talebi---

Trump'ın gizli belgeleri için 'inceleme durdurulsun' talebi

Trump'ın gizli belgeleri için 'inceleme durdurulsun' talebi
16 Ekim 2022 - 09:55 borsagundem.com

ABD Adalet Bakanlığı, Temyiz Mahkemesinden, Trump’ın evinden alınan belgelerin incelenmesi için Florida federal mahkemesi tarafından atanan "bağımsız bir hakem veya özel bir hakim”in çalışmalarını durdurmasını talep etti.


Bakanlık avukatları, Temyiz Mahkemesine daha önce yaptıkları başvuru için verdikleri ifadede, Florida Federal Mahkeme yargıcının bağımsız bir inceleme ve bunun için atama yapma hakkına sahip olmadığını söyledi.

"Bağımsız bir hakem veya özel bir hakim” sürecinin eski ABD Başkanı Trump’ın malikanesinde gizli belgeler tutmayla ilgili soruşturmayı geciktirdiğini söyleyen avukatlar, bağımsız inceleme ile ilgili tüm çalışmaların durdurulmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

Donald Trump, belgelerin "bağımsız bir hakem veya özel bir hakim" tarafından incelenmesi talebiyle Florida Federal Mahkemesine başvurmuş, mahkeme de Trump'ın talebini uygun bularak New York'tan yarı emekli federal yargıç Raymond Dearie'yi görevlendirmişti.

Adalet Bakanlığı da Florida Federal Mahkemesinin "bağımsız bir hakem veya özel bir hakim" kararının, bu süreçte el konulan belgelerin çoğunun soruşturma sürecinde kullanılmasını geçici olarak yasaklaması sebebiyle temyize gitmişti.

Bu süreçte Trump ayrıca, gizli belgelerle ilgili hukuki tartışmayı ABD Yüksek Mahkemesine taşıyarak, bu belgelerin bağımsız şekilde incelemesine izin vermesi talebinde bulunmuş, ama Yüksek Mahkeme bunu reddetmişti.

ABD Adalet Bakanlığı, soruşturmaya devam etmek için Temyiz Mahkemesinden bağımsız incelemeyi durdurmasını isterken, Trump’ın avukatları, belgelerin "kişisel mi yoksa başkanlık dokümanları mı olduğu ve gerçekten sınıflandırılıp sınıflandırılmadığının" anlaşılması için bağımsız incelemenin sürmesi gerektiğini belirtiyor.

Donald Trump'a kötü haber: İfadeye çağrıldı

Trump, İspanya’daki sağcı lider Santiago’yu tebrik etti

FBI, Trump'ın gizli belgelerine ulaştı

​'Gizli belge' soruşturmasında yeni gelişme: Trump dava açtı

Trump'tan CNN'e tazminat davası

Trump yanlılarının girdiği seçim ofisindeki oy makineleri değiştiriliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)