E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın danışmanı Kudlow: Ticaret savaşı ABD'yi de olumsuz etkileyecek---

Trump'ın danışmanı Kudlow: Ticaret savaşı ABD'yi de olumsuz etkileyecek

Trump'ın danışmanı Kudlow: Ticaret savaşı ABD'yi de olumsuz etkileyecek
13 Mayıs 2019 - 13:52 borsagundem.com

Trump'ın üst düzey ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Fox News'e yaptığı açıklamada ticaret savaşında iki tarafın da zarar göreceğini söyledi

New York Times’da yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin tarafından Amerikan Hazinesi'ne milyarca dolar ödeneceği iddiasının aksine, Başkan Trump’ın baş ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Pazar günü yaptığı açıklamada, Amerikan tüketicilerinin Çin ile ticaret savaşının kızışmasından olumsuz etkileneceği belirtti.

Kudlow'un bu açıklamaları, ticaret müzakelerinin 11. turundan da sonuç alınmayarak Başkan Trump tarafından 200 milyar dolarlık Çin ürününe gümrük tarifelerinin yükseltilmesinin ardından geldi.

Kudlow Pazar günü Fox News’e yaptığı açıklamada, “İki taraf da bedel ödeyecek ve bundan zarar görecek dedi”

Bir çok ekonomistin de aynı fikirde olduğu Larry Kudlow’un ekonomik zararı kabullenmesi, Başkan Trump’ın ticaret savaşlarının kazanmanın kolay olduğu ve Amerika’nın ticari partnerleriyle arasındaki dengesiz ticaret hacminin yarattığı yükün azalacağı yönelik görüşüyle ters düştü.

Finansal piyasalar da alınacak potansiyel hasardan etkilendi. Birçok Asya ve Avrupa Borsası Pazartesi günkü işlemlerde düşük seyrederken vadeli piyasalar da Wall Street'in düşüşle açılacağını öngördü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Kargı13 Mayıs 2019 21:09

    Ekonomik sıkıntıları var galiba.Yoksa doları ülkede tutmak için bu kadar uğraşmazlardı.

  • CAFER KILIÇ13 Mayıs 2019 20:51

    çin artık yavaş yavaş abd terk edip dünya nın diğer ülkeleri ile ticari sert ilişkiler geliştirir ise abd biter ayrıca yavaş yavaş da dolar tavillerini satar ise abd boku yer.

  • Ahmet tecer13 Mayıs 2019 15:48

    ABD denen srefsiz  ülkenin en büyük amacı ÇİN in ekonomi olarak kendilerini geçmemesi , dolar yükseldiğinden beri , Çin sitelerinden alibaba , aliexpress gibi hiç alış veriş yapmadım. adamların planları işliyor.