E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump'ın Çin açıklaması Dow ve S&P 500'ü yükseltti---

Trump'ın Çin açıklaması Dow ve S&P 500'ü yükseltti

Trump'ın Çin açıklaması Dow ve S&P 500'ü yükseltti
17 Kasım 2018 - 01:33 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Çin'in anlaşma istediğini açıklamasının ardından New York borsasında olumlu hava esti. Dow ve S&P 500 yükselişle kapandı. Nasdaq ise Bitcoin darbesiyle büyük kayıp veren Nvidia hisseleri nedeniyle kayıpla kapandı

New York borsası haftanın son iş gününü karışık seyirle kapadı. ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Çin anlaşmak istiyor" şeklindeki açıklaması, ticaret savaşlarında yeni aşamaya gidilmeyeceği algısı oluşturdu ve ABD endeksleri olumlu etkilendi. 

Dow Jones Sanayi Endeksi, günü yüzde 0.49 ve 123.95 puan artışla 25,413.22 puanla kapattı. S%P 500 yüzde 0.22 ve 6.07 puan artışla günü 2,736.27 puanla kapadı. 

Teknoloji endeksi Nasdaq ise günü satıcılı kapattı. Nasdaq gün sonunu yüzde 0.15 ve 11.16 puan düşüşle 7,247.87 puanla kapadı.

Nasdaq'daki düşüşte teknoloji şirketi Nvidia'nın hisselerindeki büyük erime etkili oldu. Bitcoin fiyatlarındaki tarihi gerilemeyle madencilik yapanların sayısında düşüş olması, bilgisayarlarda grafik kartı talebini azalttı. Bu gelişmeyle stoklarında büyük artış gözlenen Nvidea hisseleri yüzde 18.8 değer kaybetti. 

Nvidia'nın piyasa değeri 75 milyar dolar eridi


ENDEKSLERDE HAFTALIK DURUM

New York borsasında endeksler haftayı da kayıpla kapadı. Petrol fiyatlarındaki düşüşten etkilenen 3 endeks de haftayı zararla tamamladı. Geride kalan haftayı S&P 500 yüzde 1.61, Dow yüzde 2.22 ve Nasdaq yüzde 2.15 oranında değer kaybetti. 

GELECEK HAFTA İÇİN BEKLENTİ

Analistler, New York borsasının gelecek haftaki performansı için olumlu görüş bildirdi. Başkan Trump'ın, "Çin anlaşmak istiyor" şeklindeki açıklamasının şirketler tarafından "Daha fazla gümrük vergisi ödenmeyeceği" şeklinde yorumlandığını belirten analistler gelecek hafta için ABD borsa endekslerinin yükseleceği yorumunu yaptı. Wells Fargo Yatırım Enstitüsü'nde yatırım stratejisi analisti Veronica Willis, “Piyasa, ticareti çevreleyen herhangi bir şeye çok dikkat ediyor. Olası bir ticaret anlaşması küresel büyüme beklentilerini artıracak ve sonuçta hisse senetleri için iyi olacak" yorumunu yaptı.

Borsa İstanbul hafif yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)