E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump’ın borsa ve dolarla ilişkisi---

Trump’ın borsa ve dolarla ilişkisi

Trump’ın borsa ve dolarla ilişkisi
20 Şubat 2020 - 17:40 borsagundem.com

ABD kamuoyunda Trump'a olan güven artması doları ve borsayı olumlu etkilemekte

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dolar bu yıl küresel piyasalarda %2,5 yükselmesinin arkasında ABD Başkanı Donald Trump’ın onay oranının yükselmesi olduğunu düşünen çok sayıda uzman bulunmakta.

TD Securities yatırım bankasına göre korona virüs hakkındaki endişeler dolar gibi güvenli liman olarak görülen varlıklara talebi artırmış olsa da Trump’ın popülaritesi ile ABD doları arasında %70'lik bir korelasyon var.

Real Clear Politics'e göre bu ilişki Trump’ın onay oranı en yüksek olan % 46’ya ulaşmasıyla keskin bir odak haline geldi.

Wall Street analistleri Trump’ın yeniden seçilmesi durumunda hisse senetlerinin yukarı yönlü rallisine devam edeceği görüşünde.

Trump’ın şeçim kampanyalarını vergi indirimleri vaatleri oluştururken onu milyarder Michael Bloomberg izlemekte. Nevada'da Demokrat Parti tarafından düzenlenen yemeğe katılan başkan aday adaylarından Bernie Sanders, "Sayın Bloomberg'e bir haberim var. Amerikan halkı milyarderlerin seçim satın almasından bıkmış usanmış durumda" dedi.

Sosyalist eğilimli Sanders’in seçim vaatleri herkes için sağlık, eğitim ve konut olurken bu durumun vergileri artıracağı eleştirileri gelmekte.

Piyasalarda Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz oranlarını artırmayacağı düşüneceği herkes tarafından kabul görmekte.

Enerji şirketleri artan borç yüküyle karşı karşıya

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa temiz20 Şubat 2020 22:20

    gercek bir vatansever ulkesini seven bir lider irkciligi ulkesini sevdiginden keske bizim ulkemizdede fabrikalar yerli olsa hicbiseyimizi yabancilara satmasak birsey icad edene yardim yapsak kredi saglasak calanlara degil simit saraylarina degil yure be sari kafa yolun acik olsun

  • jr20 Şubat 2020 18:22

    tam bir lider. herkes dalga geçiyordu ama adam gerçekten yakın dönemin en iyi ekonomisini yarattı abdde helal olsun