E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTrump'ın açıklamaları doları uçurdu---

Trump'ın açıklamaları doları uçurdu

Trump'ın açıklamaları doları uçurdu
14 Ekim 2019 - 08:31 borsagundem.com

Trump'ın "büyük yaptırımlar geliyor" açıklamasının ardından dolar/TL yaklaşık 4.5 ayın en yüksek seviyesine geldi

Dolar/TL, ABD Başkanı Donald Trump'ın hala tam olarak fiyatlara yansıtılmayan yaptırımlara yönelik beklentiyi güçlendiren ifadelerinin ardından 5.9375 ile yaklaşık 4.5 ayın en yüksek seviyesine geldi.

Dolar saat 18:03 itibariyle 5.9366 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.8895 lira, en yüksek 5.9376 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5473 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1024 seviyesinde. Gram altın 284.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 15.99 seviyesinde.

Trump: Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor!

Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik geçen hafta başlayan harekatın ardından ABD'den ekonomik yaptırımlara yönelik açıklamalar nedeniyle dolar/TL'de yükseliş sürüyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Cuma günü yaptığı açıklamada Türkiye'ye yönelik "çok kuvvetli" yeni yaptırımlar hazırlanması için Başkan Donald Trump'tan talimat aldığını söylerken, Trump Kongre ile yaptırımlar üzerinde çalıştığını ifade etti.

Trump son tweetinde ise Türkiye'ye yaptırımların gelmekte olduğunu söyleyerek, "İnsanlar gerçekten bizim NATO ülkesi Türkiye ile savaşacağımızı mı düşünüyorlardı" diye sürdürdü.

Bir bankacı, "Trump aslında 'Yaptırım geliyor' diyerek daha önceki açıklamasını tekrarladı ama piyasa cok tedirgin. Bundan dolayı tepki veriyor, her haber çok önemli. Dolar/TL'de 5.85 üzeri zaten riskliydi, 5.93 üzerinde kalıcılık ise kırmızı alarm olur" dedi ve şöyle devam etti: "Görünen o ki Trump'ın yaptırım hikayesi henüz tam olarak fiyatlara yaratılmamış, bu konuda belirsizlik var. Bundan sonraki her açıklama önemli olacak.

Dolar/TL'nin 5.93 seviyesinin üstüne yerleşmesi halinde 6 seviyesi gündeme gelebilir." Cuma günü ABD'den yaptırım yönünde gelen açıklamalar ile 5.9040'a kadar yükselen ve 5.8850 seviyesinden kapanan dolar/TL bu sabah güne 5.90 civarından başladı.

Gün içinde yukarı yönlü bir seyir izleeyen dolar/TL Trump'ın son açıklamasının ardından ise 30 Mayıs'tan bu yana en yüksek olan 5.9375'i gördü. Dolar/TL saat 1446'da 5.9325/5.9330 seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)