E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump’ın açıklamaları ABD vadeli endekslerini düşürdü---

Trump’ın açıklamaları ABD vadeli endekslerini düşürdü

Trump’ın açıklamaları ABD vadeli endekslerini düşürdü
21 Mayıs 2020 - 15:40 borsagundem.com

ABD-Çin gerginliği tekrardan tırmanırken ABD Başkanı Trump’ın açıklamaları ABD hisse senedi vadeli işlemlerinin düşmesine sebep oldu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Donald Trump, Çarşamba günü bir dizi Twitter mesajında, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in "Birleşik Devletler ve Avrupa'ya yönelik dezenformasyon ve propaganda saldırısının" arkasında bulunduğunu söyleyerek Çin'e yönelik söylemini sertleştirdi. ABD Senatosu, bu açıklamalar öncesi, dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin arasındaki gerilimin artmakta olduğu bir ortamda, Çinli şirketlerin ABD Borsalarına kote edilmesini zorlaştıran bir yasayı onayladı.

Oluşan olumsuz hava çerçevesinde S&P 500 ve Dow Jones vadelileri %0,58 oranında düşerken Nasdaq vadelileri %0,45 oranında değer kaybetti. Avrupa borsalarında ise Alman Dax endeksi ise %1,26 oranında değer kaybıyla işlem görürken Fransız CAC 40 endeksi %0,8 oranında aşağıda. İngiliz FTSE 100 endeksi ise %0,5 oranında kayıpla işlem görmekte.

Korona virüs vaka sayısının 5 milyonu geçtiği bugünlerde birinci faz ticaret anlaşmasıyla düzelme yoluna giden ABD-Çin ilişkilerinin tekrardan bozulması yeniden açılmaya hazırlanan ekonomileri zora sokuyor. ABD borsalarında işlem gören en büyük Çinli şirketlerin hisseleri, Perşembe günü piyasanın yükselmesine karşın geriledi. Bu şirketlerin arasında Alibaba ve Baidu da bulunuyor.

AxiCorp. baş küresel piyasa stratejisti Stephen Innes, "ABD - Çin birinci kademe ticaret anlaşması risk altındayken, piyasalar fazla rahat fiyatlama yapıyor olabilir. Pandemi ve bunun sonucunda çıkan ekonomik daralma Çin'in ABD'ye yönelik ticari taahhütlerini yerine getirmesini daha zor bir hale getirdi." dedi.

Avrupa borsaları ABD-Çin gerginliğiyle düştü

ABD borsasından Çinli şirketlere engel

Borsalara dev teknoloji şirketleri yön verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)