E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump'ın açıklamaları ABD borsasını vurdu---

Trump'ın açıklamaları ABD borsasını vurdu

Trump'ın açıklamaları ABD borsasını vurdu
20 Temmuz 2018 - 15:03 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Çin'e ek gümrük vergileriyle ilgili konuşmasının ardından Wall Street vadeleri haftanın son işlem gününde düşüşe geçti

Küresel piyasalarda ABD Başkanı Donald Trump'ın Çine getireceği ek gümrük vergilerinde 500 milyar dolara kadar çıkabileceğini ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faizleri arttırmasından "hoşnut olmadığını" söylemesinin ardından, ABD borsalarında vadeli işlemlerde tüm endeksler düşüşte. Avrupa karışık seyirden düşüşe döndü.

Perşembe akşamı CNBC'ye konuşan Donald Trump’ın, Fed'in faiz artırımına ilişkin yorumunun ardından, Çin-ABD ticaret savaşına ilişkin de 500e çıkmaya hazırım. Bunu siyaset olsun diye yapmıyorum, bunu ülkemiz için doğru olan bu diye yapıyorum. Çok uzun bir süredir Çin tarafından kazıklanıyoruz dedi.

Bu rakamla Trump'ın ABD'nin Çin'den 2017'de gerçekleştirdiği 505 milyar dolarlık ithalata atıfta bulunduğu belirtiliyor.

Trump, Fed için ise "Ekonomi için biz bunca iş yapıyorken, sonrasında faizlerin yükseltildiğini görmekten hoşlanmıyorum" dedi.

Fed, faiz oranlarını bu yıl içinde iki kez arttırdı ve 2018'de aynı adımı iki kez daha atması öngörülüyor.

Ayrıca Trump, Helsinki zirvesinin ardından ikinci bir buluşma için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ABD’ye davet etti.

Wall Streette endeksler Perşembe gününü düşüşle kapanırken, Trump'ın Çine ilişkin söylemlerinin ardından haftanın son gününde vadeli işlemlerde;

Dow Jones yüzde 0.42,

S&P 500 yüzde 0.29

Nasdaq yüzde 0.02 düştü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)