E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'dan Küba ve Venezuela'ya yeni yaptırımlar---

Trump'dan Küba ve Venezuela'ya yeni yaptırımlar

Trump'dan Küba ve Venezuela'ya yeni yaptırımlar
18 Nisan 2019 - 12:49 borsagundem.com

Trump yönetimi Küba ve Venezuela'ya yönelik yeni yaptırımlar ve cezai önlemler getirdi

Trump yönetimi, Küba ve Venezuela'ya yönelik yeni yaptırımlar ve diğer cezai önlemler getirdi. Trump yönetimi bu adımıyla Havana'nın Venezuela'nın sosyalist cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'ya verdiği desteği sona erdirmeye yönelik baskısını artırmak istiyor.

Miami'de yaşayan Kübalılara hitap eden ABD ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, ABD'nin Küba'yı ordu kontrolündeki bir havayolu şirketini de kapsayan askeri ve istihbarat hizmetlerine yönelik ek yaptırımlarla hedef aldığını ve Küba'ya yönelik seyahat ve ticaret kısıtlamalarını sıkılaştırdığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı dün ABD vatandaşlarının, Fidel Castro'nun 1959 devriminden bu yana Küba Komünist hükümeti tarafından el konulan mülkleri kullanan yabancı şirketlere dava açmasına yönelik uzun süredir devam eden yasağı kaldırdı.

Trump'ın kararı, şirketleri Küba'da önemli faaliyetlerde bulunan Avrupalı ve Kanadalı müttefiklerinden eleştiriler aldı.

Küba hükümeti yeni yabancı yatırımlar çekmesini engelleyebilecek bu kararı "uluslararası hukuka bir saldırı" olarak nitelendirdi. Venezuela'yı hedef alan Bolton, ABD'nin Venezuela merkez bankasının dolara erişimini yasaklamak için yaptırımlar getirdiğini söyledi.

ABD Venezuela merkez bankasını Maduro'yu iktidarda tutmak için çok önemli bir kurum olarak görüyor. Maduro devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında yaptırımların "tamamen yasa dışı" olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)