E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Erdoğan ile görüşme sonrası açıklama: Ekonomiyi konuştuk...---

Trump'tan Erdoğan ile görüşme sonrası açıklama: Ekonomiyi konuştuk...

Trump'tan Erdoğan ile görüşme sonrası açıklama: Ekonomiyi konuştuk...
15 Ocak 2019 - 02:05 borsagundem.com

ABD Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump, "ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında konuştuk, büyük ölçüde genişleme potansiyeli var" ifadesini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump'tan, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklama geldi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "DEAŞ'ın kalıntılarıyla mücadeledeki son iki haftalık başarımız ve 20 mil güvenli bölge dahil tüm meselelerde nerede durduğumuzu bildirmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında konuştuk, büyük ölçüde genişleme potansiyeli var" ifadelerine yer verdi.

BEŞTEPE'DEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti.

İkili ilişkilerin yanı sıra Suriye'de yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Erdoğan, mevkidaşının Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişti. Erdoğan, bu çerçevede Türkiye'nin, NATO'da müttefiki olan ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu hatırlatmıştı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapmıştı. Sanders, Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmede, ABD'nin Suriye'den geri çekilmesi de dahil ikili ilişkilerin ele alındığını bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hurdacı 15 Ocak 2019 15:33

    Trump dün bizim TL ye stres testi uyguladı. Bakayım bi olumsuz açıklamada TL  nereye gidiyo diye düşündü galiba