E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'a 'Katar'ı işgal edelim' teklifi---

Trump'a 'Katar'ı işgal edelim' teklifi

Trump'a 'Katar'ı işgal edelim' teklifi
09 Ağustos 2020 - 19:42 borsagundem.com

Amerikan Foreign Policy gazetesi, Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in, Katar'a uygulanan ablukadan bir gün sonra, Trump'a Katar'ın işgalini önerdiğini, ancak ABD Başkanının bu öneriyi şiddetle karşı çıktığını belirtti

Gazete, doğu bölgesindeki krizler ve Körfez kriziyle ilgili bir haberde, Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in, Katar'a uygulanan ablukadan bir gün sonra, 6 Haziran 2017'de Trump'la yaptığı telefon görüşmesinde Katar'ın işgalini önerdiğini, ancak ABD Başkanının bu öneriyi şiddetle karşı çıktığını belirtti.

Gazete, Washington'un daha sonra Kuveyt'ten Körfez İşbirliği Konseyi sınırları içindeki çatışmayı çözmek amacıyla arabuluculuk yapmasını istediğine dikkat çekti.

ABLUKANIN KALDIRILMASI İÇİN 13 ŞART ÖNE SÜRMÜŞLERDİ

Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE ve Mısır, Haziran 2017'de, Katar'a yönelik bölgeyi istikrarsızlaştırıp terörizmi destekleme gibi suçlamalarda bulunmuş, Doha yönetimi ise tüm ithamların asılsız olduğunu bildirmişti.

Söz konusu ülkeler, uygulamaya koydukları ablukayı kaldırmak için Katar'a Al Jazeera kanalının kapatılmasının da içinde yer aldığı 13 şart öne sürmüştü.

KATAR'DAN RET

Ancak Katar şartların egemenliğini ihlal edilmesi anlamına geldiğini belirterek, şartları kınayarak yerine getirilmeyeceğini belirtmişti.

Katar'daki Ulusal İnsan Hakları Komitesi (NHRC), bu süreçte Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in 4 bin 275 kere insan haklarını ihlal ettiğini duyurmuştu.

ABD'de vakalar hızla artıyor

ABD'den 41 yıl sonra o ülkeye üst düzey ziyaret

ABD'de 5.1 şiddetinde deprem

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Ağustos 2020 10:07

    ABD işgal etmez. ARapların yönetim modelinde HAK vardır. Hak yönetim hakkıdır. aynı kandan soydan gelen kişiler, yönetime geçer. Yani yeğen, dayı oğlunu yok eder. amca oğlu ingiliz destekli, kuzan abd destekli teyze oğlu rap destekli bir darbeler ve şiddele başak geçen güç, yönetimi alır. ABD işgal etmez. İstediği emrindeki kuklayı başa geçirtir. ARaplarda hep böyle olmuştur. ABD ve İngilizi istemeyen, yönetimden alınır, Onun için sandık ve demokrari geldiğinde, Araplar kendi kendini yönetebilir. ama olmuyor, yapmıyorlar

  • İZZET BAŞ10 Ağustos 2020 09:34

    Beyni sulanmış bu yaratıklar ülke yönetmiyorlar şeytana babucunu ters giydirecek şeytanlık peşindeler..Bunlara insan değil hayvan bile demek zor mahluklar.İslamı anlayamayan  anlamakta istemeyen bu vahşi yaratıklar esfal'i sefilini doldururlar.Peygamber toprağında Resulün kemikleri sızlıyor. 

  • Can10 Ağustos 2020 00:09

    Amerika ile işbirliği yapmak mi, benzin mi içtin gardaş

  • Gokhan Cetinoglu10 Ağustos 2020 10:03

    İşin ilginç yanı (ki bunu yazdığıma inanamıyorum bile) bu diyalogda aklı selim taraf Trump!                                                      Suudi kralı ile iş birliği yapmak gerçekten çok daha tehlikelidir. 

  • yurt09 Ağustos 2020 23:55

    katar kuveyt haric giger ülkelere güven olmaz   suudiler en  tehlikeli ve ikili  oynayan  ülke bu petrol bir gün işallah biterde suya ihtiyacları olur 

  • XX10 Ağustos 2020 13:38

    TRUMP BUNLARIN NE MAL OLDUĞUNU BİLİYOR.

  • Murat09 Ağustos 2020 23:55

    İngiliz finosu haçlı sıpalari. Siz cennetten kovulan şeytanlar siniz. O cocuklari

  • Katar09 Ağustos 2020 23:36

    Katar bahreyn kuveyt, bae, sudi arabistan, yemen, umman birlrşip tek ülke haline gelmeli

  • XX10 Ağustos 2020 13:39

    ŞAKAMISIN SEN.GÜNDÜZ VAKTİ NE İÇTİN....

  • Samet09 Ağustos 2020 21:52

    Suudi amerikayla bir olup orta doğuyu bitirtecek. Müslümanlığın yüz karaları. Allahın milyon tane peygamber gönderip adam edemediği millet.

  • EKRİST09 Ağustos 2020 22:39

    bunlar o müslümanlar değil o zamanlarda peygamber efendimize kök söktürenler yezid torunları ingiliz tohumları bunlar.şu krala bakarmısınız.adam ayakta duramıyor ülkeyi yönetiyor bunun yönettiği ülkeden ne olacak.aynen trump finosu gibi hareket ediyor.

  • Eyvaheyvah09 Ağustos 2020 20:46

    Katar giderse biz yanariz ya, tek dostumuz para babasi

  • Mehmet09 Ağustos 2020 21:02

    Amerikanın tasmalı köpekleri . ne yazıkki oraların halklarının istemeselerde başında bu haçlı uşakları var zamanında ingilizler getirdi ama suyunuz isniyor