E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, Zuckerberg’i "suçlu" ilan etti---

Trump, Zuckerberg’i "suçlu" ilan etti

Trump, Zuckerberg’i suçlu ilan etti
29 Ekim 2021 - 13:45 borsagundem.com

ABD eski Başkanı Donald Trump, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’i yerel seçim bürolarına yüz milyonlarca dolar bağışlaması nedeniyle ‘suçlu’ olarak nitelendirerek eleştirdi.

The Independent’ın haberine göre Trump, destekçilerine e-postayla gönderilen bir açıklamada, Zuckerberg’in geçen yıl yerel seçim ofislerine yaptığı 400 milyon dolarlık bağış nedeniyle suçlu olarak nitelendirdi.

Trump söz konusu açıklamada, “Mark Zuckerberg gibi bir suçlunun 400 milyon doların üzerinde harcama yapmasına izin veriliyor ve böylece başkanlık seçimlerinin gidişatını değiştirebiliyor ve Facebook’a hiçbir şey olmuyor” ifadelerini kullandı.

Trump’ın, Zuckerberg’i rakiplerine bağış yaptığını ima edip etmediği veya bağışlarıyla seçimi manipüle etmekle suçlayıp suçlamadığı belirsiz.

Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, geçtiğimiz yıl yeni tip korona virüsün (Kovid-19) neden olduğu aksaklıklarla başa çıkmalarına yardımcı olmak için yerel seçim ofislerine 400 milyon dolar bağışladı.

Bu bağış, işçiler için maske ve eldiven alımının yanı sıra seçim görevlilerinin posta yoluyla oy pusulalarını tasnif etmesine ve işlemesine yardımcı olacak ek ekipman için kullanıldı.

Zuckerberg ve eşi Chan’ın sözcüsü, Trump’ın yorumuna yanıt vermek üzere Business Insider’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Ülkemizin seçim altyapısının geçen yıl salgın nedeniyle benzeri görülmemiş zorluklarla karşılaşması ve federal hükümetin yeterli fon sağlayamaması nedeniyle, Mark ve Priscilla şehir ve eyalet sakinlerinin partilerinden bağımsız olarak oy kullanabilmelerini sağlayan iki partizan olmayan kuruluşa fon sağladı.”

Sözcü ayrıca, bu fonların sadece Demokrat Parti’nin oy çoğunluğunun olduğu ilçelere dağıtılmadığına ve Cumhuriyetçi Parti bölgelerinin de başvurup parayı aldığını kaydetti.

Perakende yatırımcılar Trump’la kazandı

 

Trump kendi sosyal medya uygulamasını kuruyor

 

Zuckerberg, Facebook'un yeni adını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)