E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTrump yönetimi düşük kura yaptırıma devam ediyor---

Trump yönetimi düşük kura yaptırıma devam ediyor

Trump yönetimi düşük kura yaptırıma devam ediyor
04 Şubat 2020 - 12:09 borsagundem.com

ABD Ticaret Bakanlığı zayıf kur kullanan ülkelere yönelik yaptırım planlarının devam ettiğini belirtti

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, Trump yönetiminin, değerinin altında para birimi kullanmakla suçlanan ülkelerin ürünlerine yönelik tartışmalı yaptırım uygulamasını sürdürmeye devam ettiği bildirildi.

Bu hamle ABD’nin geçmişte Çin ve Japonya ekonomilerinin de dahil olduğu ve hatta kur manipülasyonuna yönelik şikayetlerine güç kazandırdı. Bu durum günlük 6 trilyon dolar hacme sahip küresel Döviz piyasasını Trump yönetiminin ticaret savaşında yeni bir cepheye çevirecek.

Bu durum ABD’ye, Hazine Bakanlığı tarafından resmi olarak suçlu bulunmasalar dahi kur manipülasyonu ile suçlanan ülkelere yönelik telafi edici sorumluluklar vermesine olanak sağlayacak.

Eski yönetimler Kongre’nin bu tarz bir atılmasına yönelik çağrılarına karşı çıkmışlardı ve bazı endüstriler bu durumun kısasa kısas tarifelere dönüşeceğinden endişe ediyorlardı.

10 yıl önce küresel finansal krizin başlamasıyla, politika yapıcılar örneğin Brezilya ABD’yi ve Fed’i para politikası üzerinden doları zayıflatarak daha çabuk toparlanmasına yardım etmekle suçlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)