E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump yenilgiye doymuyor: Bir davayı daha kaybetti---

Trump yenilgiye doymuyor: Bir davayı daha kaybetti

Trump yenilgiye doymuyor: Bir davayı daha kaybetti
29 Kasım 2020 - 15:49 borsagundem.com

Pensilvanya Yüksek Mahkemesi Cumhuriyetçiler tarafından açılan bir davayı reddetti. Dava posta yoluyla kullanılan oyların geçersiz sayılması için açılmıştı.

ABD'de başkanlık seçimini Joe Biden'ın kazanmasının ardından sular durulmuyor. Son olarak cumartesi günü Pensilvanya Yüksek Mahkemesi 3 Kasım başkanlık seçiminde posta yoluyla kullanılan oyların geçersiz sayılması için Cumhuriyetçilerin açtığı davayı reddetti. Biden eyalette seçimi 81 bin oy farkla kazanmıştı.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, Eyalet Yüksek Mahkemesi oybirliği ile aldığı kararda Cumhuriyetçilerin iddialarını reddederek, davaya yönelik olarak 'mahkemenin 6,9 milyon Pensilvanyalıyı haklarından mahrum bırakmasına yönelik olağanüstü teklif' ifadelerini kullandı.

Davada 2019 yılından itibaren posta yoluyla oy kullanılmasına izin veren bir Pensilvanya yasasının Anayasaya aykırı olduğu savunuluyordu.

Yargıçlar davadaki 'bütün seçimin geriye dönük olarak iptal edilmesi' talebine dikkat çektiler. Yargıç David Wecht "Postayla gönderilen tek bir oy pusulasının dahi usülsüz kullanıldığını ya da sayıldığını iddia edemediler" ifadesini kullandı.

Başkan Donald Trump ve avukatı Rudy Giuliani Demokratların Pensilvanya eyaletinde posta yoluyla kullanılan oylarda 'usulsüzlük' yaptığı iddialarını tekrar tekrar gündeme getirmişti. Bir hafta önce Pensilvanya’dan Cumhuriyetçi Senatör Mike Kelly tarafından açılan davada eyaletin posta yoluyla oy kullanımına izin veren yasasının anayasaya da aykırı olduğu savunuluyordu.

Cumhuriyetçiler Pensilvanya eyaletinde bir dizi başka davayı da kaybetti. Son olarak Cuma günü Pensilvanya eyaletinin başkenti Philadelphia'daki Federal Temyiz Mahkemesi, Trump'ın hukuk ekibinin eyaletteki seçim sonucuna itirazını reddetmişti.

ABD'de 3 Kasım’da yapılan 59'uncu başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı Biden galip çıkmıştı. ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Trump ise seçimlerde 'usulsüzlük' yapıldığını ve asıl kazananın kendisi olduğunu öne sürüyor.

Federal temyiz mahkemesinden Trump'ın başvurusuna ret

 

Trump, Biden'ın Beyaz Saray'a girebilmesi için şart koştu

 

Trump'tan giderayak eski danışmanına özel af

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego30 Kasım 2020 06:41

    Darısı arkadaşının başına inşallah

  • manyak herif29 Kasım 2020 23:06

    Sanırım bay kemal bile trump'ın doymak bilmez yenilgisini kıskanmıştır.

  • Yamuk borsacı 29 Kasım 2020 22:12

    Dünyanın en azılı insanlık düşmanı ,ardında büyük insanlık felaketi bıraktı ,,,tarihe geçti neron hitler yanında birde bu 

  • Karagülle29 Kasım 2020 16:04

    Bu tramp insanlığın düşmanı yahudi dostudur.

  • RAMO CANCAN29 Kasım 2020 18:02

    Bunların abd de yetkileri bir normal devlet memuru kadar.asıl ülkeyi zengin yahudi sülaleliri yönetmektedir.bunların hiç bir dediklerine ne inanırım nede inanmanızı  isterim.