E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, Venezuela'da askeri güç kullanmayı düşünüyor---

Trump, Venezuela'da askeri güç kullanmayı düşünüyor

Trump, Venezuela'da askeri güç kullanmayı düşünüyor
28 Ocak 2019 - 13:15 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın, bu ayın başlarında Senatör Lindsey Graham'la yaptığı konuşmada Venezuela'da askeri güç kullanma fikrini ileri sürdüğü öğrenildi.

Sputnik'te yer alan habere göre Axios'a yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine 'Venezuela'ya yönelik bir askeri müdahale konusunda' ne düşündüğünü sorduğunu söyleyen ABD'li senatör Lindsey Graham, ABD başkanının sorusu üzerine şunları söylediğini aktardı: "Bu konuda yavaş olmalısınız, bu seçenek problem yaratabilir."

'SEN HERKESİ İŞGAL ETMEK İSTERSİN'

Trump'ın, kendisinin bu cevabına karşılık olarak "Şaşırdım, sen herkesi işgal etmek istersin" dediğini aktaran Graham, ABD başkanının bu tepkisine karşı ise "Ben kimseyi işgal etmek istemiyorum. Askeri gücü sadece ulusal çıkarlarımız tehdit edildiğinde kullanmak istiyorum" cevabını verdiğini açıkladı.

Graham ayrıca, Trump'ın konu Venezuela olduğunda 'gerçekten şahince bir tutum' takındığını söyledi.

Venezuela'da Maduro yönetimine karşı kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan eden muhalefet lideri Juan Guaido'ya destek veren Trump yönetimi, diplomatik ve ekonomik baskılarla ülkenin rejimini değiştirmeye çalışıyor. Maduro da, yaşanan son olayların ardından Venezüella'nın ABD ile diplomatik ilişkilerini sonlandırdığını duyurarak Venezuela'daki ABD diplomatlarına ülkeyi terk etmeleri için 72 saatlik bir süre tanımıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • WeareMADURO28 Ocak 2019 17:16

    Sen İsrail zulmüne yeter artık dersen Maduro ,Filstinlilerin yanında duramayan Arap liderlere neredesiniz,neden sessizsiniz diye sorarsan katil ABD’de böyle darbe yapar. Allah seninle olsun. Maduro Filistine yapılan zulmü haykırıyor! Türk Milleti yanınızda

  • Murat28 Ocak 2019 13:43

    Haydut

  • Okie Dokie28 Ocak 2019 13:43

    Trump reyiz adamsın. Maduro'yu istemiyoruz.

  • WeareMADURO28 Ocak 2019 17:18

    Okim bokim Maduro doları madara etti ve seni de iyi salladı anlaşılan. Siyonistler Başkan Maduro gelecek a..... nokta nokta ha ha ha 

  • misafir28 Ocak 2019 16:02

    Okie Dokie ula amerikancı mikrop yazıklar olsun sana ırkçı tüühhh