E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump ve damadına kara para suçlaması---

Trump ve damadına kara para suçlaması

Trump ve damadına kara para suçlaması
21 Mayıs 2019 - 15:30 borsagundem.com

Deutsche Bank’ın uzmanları Trump ile Kushner'in hesaplarından kara para aklandığını saptadığı ancak yönetimin örtbas ettiği iddia edildi.

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank’ın kara para aklama uzmanları, New York Times gazetesine, Trump ile Kushner'in banka hesaplarını yasadışı faaliyet şüphesiyle izlemeye aldıklarını ve ABD Hazine Bakanlığını uyarmaya hazırlandıklarını anlattı. Ancak banka yönetiminin bunu engellediği ve itiraz eden uzmanları işten attığı iddia edildi.

Deutsche Bank'ın yolsuzlukla mücadele birimlerinin ABD Başkanı Donald Trump ile damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in banka hesaplarını incelemeye aldığı, hatta federal mali suçla mücadele birimlerine rapor edilmelerini tavsiye ettiği ortaya çıktı.

The New York Times'a konuşan Deutsche Bank'ın beş eski ve halihazırda görevli çalışanı, 2016 ve 2017 döneminde bankanın yazılımlarının Trump ile Kushner'in banka hesaplarında potansiyel olarak yasadışı görünen faaliyetler saptayıp alarm verdiğini, bunun üzerine sözkonusu hesapların izlemeye alındığını teyit etti. 

'BANKA YÖNETİMİ, ÇALIŞANLARININ TAVSİYESİNE UYMADI'

Buna göre bankanın kara para aklama uzmanları, ABD Hazine Bakanlığına olası federal finans suç soruşturması açması talebiyle iletilmek üzere ikilinin hesaplarındaki şüpheli faaliyetlere dair raporlar hazırladı. Ancak Trump ile Kushner'in şirketlerine milyarlarca dolarlık borç vermiş Deutsche Bank'ın yöneticileri, yetkilerini kullanarak çalışanların bu girişimini hayata geçirmedi ve hükümeti uyarmadı. 

BİR UZMAN, BU YÜZDEN İŞTEN KOVULDUĞUNU ANLATTI

Deutsche Bank'ın eski kara para aklama uzmanı Tammy McFadden, sözkonusu hesap incelemelerini bizzat yaptığını ve para transferleriyle ilgili endişelerini dile getirince işten kovulduğunu söyledi. 

BANKA YALANLADI, AMA HİSSELERİ ÇAKILDI

Gazeteye açıklama yapan Deutsche Bank yönetimi ise bir müfettişin potansiyel olarak şüpheli görülen bir faaliyeti incelemesinin engellendiğini ve herhangi bir müşteriyle ilgili endişeleri bastırmak için işten çıkarılan ya da görev tanımı değiştirilenler olduğunu yalanladı, bilakis olası kara para aklamayla ilgili tetkiklerin artırıldığını savundu. 

Bu yalanlamaya rağmen, Almanya’nın en büyük bankasının hisseleri aralık ayındaki en düşük seviyesinin bile altına indi. Bankanın hisseleri dün sabah saatlerinde yüzde 3.2’lik düşüşle 6.62 euro’dan işlem gördü.

TRUMP ORGANIZATION: GÖRMEDİK, DUYMADIK

Yaklaşık 10 milyar dolarlık gelir getiren 500 şirketten oluşan 'Trump Organization'ın sözcüsü, Deutsche Bank'ın para transferlerini izlediğine dair bir bilgilerinin olmadığını, halihazırda Deutsche Bank'ta aktif hesaplarının bulunmadığını ileri sürdü. 

KUSHNER ŞİRKETLERİ: NYT YALAN SÖYLÜYOR

Kushner Şirketleri'nin sözcüsü ise The Hill'e yaptığı açıklamada "The New York Times yazacak şeyi kalmadığında tümüyle yalandan ibaret skandal hikayeler uydurmaya çalışıyor. Deutsche Bank ile Kushner Şirketleri'nin kara para aklama içeren ilişkilerinin bulunduğu iddiası, tümüyle uydurma ve yalandır" dedi. 

TRUMP'TAN DESTANSI YALANLAMA 

Trump da Twitter'dan haberi yalanlamakta gecikmedi:

"Çuvallayan New York Times (6 yıl sonra ban görevi bıraktığımda işi bitmiş olacak) ve diğer Yalan Haber Medyası organları, benim birçok bankayı kullanamadığım, çünkü onların benimle iş yapmak istemediklerine dair uyduruk haberler yazıp duruyor. Yanlış! Kullanmadıysam paraya ihtiyacım olmadığındandır." (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TEK VATAN22 Mayıs 2019 07:40

    Turp geldi dunya duzenini bozdu insallah turpu da eşkiler yerler o zaman anlar kendi halki bile bu turpu istemiyor.

  • Dd21 Mayıs 2019 23:07

    HARAÇ ÇETESİ.  iKİ YÜZLÜ NAZi KIRINTISI. KORKUDAN SESi ÇIKMIYOR. TRUMP HEPSiNi HARACA BAĞLADI. 

  • Dd21 Mayıs 2019 21:32

    HIRSIZ SARI KEDİ.  HERTÜRLÜ PİSLİK BU ADİ DE. DÜNYANIN BAŞ BELÂSI.  DENGELERİ ALT ÜST ETTİ.

  • Kamil21 Mayıs 2019 18:12

    Trump dünya ticaretinde zaten çok ülkenin canını yaktı. Dünya piyasaları zor dönem geçiriyor. Sebebi ABD yönetimi. Bu şekilde hareket eden her türlü vergi kaçırmayı da yapabilir. Çoğu ülkeler Trump in bu tek taraflı çıkarcı ve zorlayıcı hareket lerini sevmiyor zaten. Dünya Piyasalari Trump yerine başkası geçmez ise pek düzeleceğe benzemiyor zaten

  • Mehmet21 Mayıs 2019 16:57

    deutche bank üzerinden trump a savaş ilanıdır bu... 

  • Okie Dokie21 Mayıs 2019 15:48

    Trump reyiz'e laf yok.

  • TEK VATAN22 Mayıs 2019 07:38

    Oki doki sizler var oldukca dunya hic bir zaman huzur olmicak ALLAH su ramazan hurmetine sizleri helak etsin