E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump Twitter hesabından Amazon'a çattı---

Trump Twitter hesabından Amazon'a çattı

Trump Twitter hesabından Amazon'a çattı
30 Mart 2018 - 04:56 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Amerikalı e-ticaret devi Amazon'u sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi. Trump, vergi ödememekle suçladığı şirket için "Posta sistemimizi kendi kuryesi gibi kullanıyor" ifadesini kullandı

Amerikalı e-ticaret devi Amazon'un başı ABD Başkanı Donald Trump ile dertte. Önceki gün, Trump'ın soruşturma açacağı şeklindeki haberlerle piyasa değerinden 31 milyar dolar kaybeden Amazon, Beyaz Saray'dan gelen yalanlama ile dün toparlanmayı bekliyordu. Ancak Trump bu kez Twitter hesabından Mark Bezos'un şirketini adeta topa tuttu. 

ABD Başkanı Donald Trump, "Amazon’la ilgili kaygılarımı seçimlerden çok daha önce ifade ettim. Onlar, birçok şirketin aksine, eyaletlere ve yerel yönetimlere çok az ya da hiç vergi ödemiyorlar, posta sistemimizi kendilerinin kuryesi gibi kullanıyorlar (ABD’ye büyük kayba mal oluyor) ve binlerce perakendeciyi işinden ediyorlar." ifadelerini kullandı.

"POSTA SİSTEMİMİZİ KURYESİ GİBİ KULLANIYORLAR"

Amazon'u çok az ya da hiç vergi ödememekle itham eden Trump, "Amazon’la ilgili kaygılarımı seçimlerden çok daha önce ifade ettim. Onlar, birçok şirketin aksine, eyaletlere ve yerel yönetimlere çok az ya da hiç vergi ödemiyorlar, posta sistemimizi kendilerinin kuryesi gibi kullanıyorlar (bu ABD’ye büyük kayba mal oluyor) ve binlerce perakendeciyi işinden ediyorlar" ifadelerini kullandı.

GÜN SONUNDA TOPARLANDI

Önceki günü yüzde 4.4 değer kaybıyla kapatan Amazon hisseleri için, Beyaz Saray'ın 'Soruşturma yok' açıklamasıyla toparlanma bekleniyordu. Ancak Trump'ın Twitter paylaşımıyla şirket hisseleri düşüşü sürdürdü. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın hedef aldığı e-ticaret devi Amazon'un hisseleri sabah saatlerinde yüzde 4,6 değer kaybetse de ilerleyen saatlerde toparlanarak günü yüzde 1,1 artışla tamamladı.

Amazon'un iki günlük piyasa değeri kaybı ise 30 milyar dolar civarında.

ABD borsası mart ayını kayıpla tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)