E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump ticaret danışmanı Navarro'yu yalanladı---

Trump ticaret danışmanı Navarro'yu yalanladı

Trump ticaret danışmanı Navarro'yu yalanladı
23 Haziran 2020 - 08:16 borsagundem.com

Beyaz Saray ticaret danışmanı Navarro, röportajda "Çin ile anlaşma sona erdi" açıklamasında bulundu. Hisse senetlerinde satışlar hızlandı. Trump, danışmanını yalanlayarak "Anlaşma devam ediyor. Tamamen sağlam" ifadesini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret anlaşması "bitti" diye konuşan Beyaz Saray ticaret danışmanı Peter Navarro'yu yalanladı.

Navarro'nun Fox News'ta yaptığı açıklamadan kısa sürü sonra Twitter üzerinde açıklama yapan Başkan Trump, "Çin Ticaret Anlaşması tamamen sağlam, yolunda. Anlaşmanın şartlarlarını yerine getirmeye devam edeceklerinden umutluyum" ifadelerini kullandı.

Fox News'taki ropörtajından Martha Macollum'un, "Başkan ticaret anlaşmasını sürdürmek ve Çin'in taahhütleri konusunda iyi şeyler yapmasını sağlamak istiyordu. Ancak yaşanan her şeyi ve listelediğiniz şeyleri dikkate aldığımızdaa anlaşma sona mı erdi" sorusuna yanıt veren Navarro, "Sona erdi. Evet" diye konuştu.

Çin'e yönelik eleştirileri ile bilinen Navarro'nun bu sözleri sonrası Wall Street'te hisse senetlerine satış geldi. Navarro ise bir açıklama yaparak, kullandığı ifadeye açıklık getirmeye çalıştı.

Navarro, "İfadelerim bağlamı dışına çıkarıldı. Çinliler faz bir ticaret anlaşmasıyla ilgili hiç bir şey yapmadılar. Ben, virüsün orjini karşısında yalan söylemeleri ve bir pandemiyi dünyaya yüklemeleri sonrası Çin Komunist Partisi'ne güvenimizin olmadığını ifade etmek istedim" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, "Covid-19 salgınına rağmen Çinliler faiz bir anlaşmasında söylediklerini yapmaya çalışıyorlar" diye konuşan ABD Ticaret Temsilcisi Lighthizer ise Navarro'nun sözleri konusunda yorum yapmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)