E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump savunma harcamalarını artırıyor---

Trump savunma harcamalarını artırıyor

Trump savunma harcamalarını artırıyor
12 Mart 2019 - 12:02 borsagundem.com

Trump'ın 2020 bütçe teklifi sosyal güvenlik programlarını yenilerken savunma harcamalarında artış öngörüyor.

ABD Başkanı Donald Trump sosyal güvenlik programlarını yenilerken, ordu ve ABD-Meksika sınır duvarı için harcamaların artırılması çağrısında bulunan bir bütçe planı sundu. Daha önceki başkanlık bütçe teklifleri gibi, Trump'ın bu bütçe planının da reddedilme ihtimali yüksek. Bu bütçe planı Temsilciler Meclisi'ni kontrol eden ve daha önce Trump'ın sınır duvar fonu teşebbüsünü engelleyen Demokratlar tarafından sert şekilde eleştirildi. Trump 4.7 trilyon dolarlık bütçe planında Meksika sınırına duvar inşa etmek için 8.6 milyar dolar talep ediyor. Bu miktar son iki mali yılın her birinde Kongre'nin sınır projeleri içinTrump’a sunduğu miktarın altı katından daha fazla.

Bu planda ayrıca, sağlık yardımı Medicare, yoksullar için sağlık sigortası(Medicaid) ve yoksullara ve sosyal haklardan yoksun olanlara yardım eden diğer maliyetli sosyal programları yenileme önerileri de yer alıyor.

Bütçe ile Cumhuriyetçiler için en önemli hususlardan biri olan federal açığı veya ulusal borcu azaltma konusunda hemen ilerleme kaydedilmiyor.

Trump bütçenin büyük bölümünde savunma harcamalarında yüzde 4'lük artışla 750 milyar dolara yükseltilmesini önerdi. Teklifte, Çevre Koruma Ajansının bütçesinde yüzde 31, Dışişleri Bakanlığı'nın bütçesinde yüzde 23 daralma öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)