E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump Rusya soruşturmasına Obama'nın da alınmasını istiyor---

Trump Rusya soruşturmasına Obama'nın da alınmasını istiyor

Trump Rusya soruşturmasına Obama'nın da alınmasını istiyor
22 Şubat 2018 - 07:49 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada Rusya soruşturmasına dönemin başkanı Obama'nın da dahil edilmesi gerektiğini ifade etti

ABD Başkanı Donald Trump, "Eğer Rusya 2016 seçimlerine karıştıysa o halde neden bir önceki Başkan Obama ve yönetim kadrosundakiler, bunu engellemediler ve neden onlar da soruşturmaya dahil edilmiyorlar" sorularını gündeme getirdi.

Trump, sanal ortamda yayınladığı mesajında, Adalet Bakanı Jeff Sessions’a çağrıda bulunarak, Obama ve yönetimindeki isimlerin de soruşturmaya dahil edilmesini istedi.

Twitter’dan yayınladığı mesajında Trump, “Soru: Eğer tüm bu Rus müdahalesi, 20 Ocak tarihine kadar olan Obama yönetimi sırasında olduysa, neden onlar da soruşturulmuyorlar? Obama bu müdahale konusunda neden hiçbir şey yapmadı? Neden Demokratların suçları soruşturulmuyor? Jeff Sessions’a sorun” diye yazdı.

Trump kendisinin de ilişkilendirildiği Rusya soruşturması üzerinde soru işaretleri oluşturma çabalarına son zamanlarda ağırlık vermiş durumda. Son olarak da dikkatleri kendisinden önceki Obama yönetimine kaydırmaya çalışıyor.

Trump’ın verdiği mesajında Sessions’a yönelik sitemde bulunması, Başkan’ın hala Adalet Bakanı’nın, kendisini Rusya soruşturmasından çekmesi kararından hayal kırıklığı duymaya devam ettiğini gösteriyor. Sessions, Rusya’nın Washington Büyükelçisi ile görüşmesi nedeniyle kendisini soruşturmadan azletmiş, aynı zamanda özel yetkili savcı Robert Mueller’ı da, devam eden soruşturmanın başına atamıştı.(amerikaninsesi.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)