E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: O ihbarı yapan kişi partizan---

Trump: O ihbarı yapan kişi partizan

Trump: O ihbarı yapan kişi partizan
21 Eylül 2019 - 05:51 borsagundem.com

ABD Başkanı, dün Washington Post'un haberiyle gündeme bomba gibi düşen "Bir ülke başkanına vaadi" ile iddialar için konuştu. Trump "O iddiayı yapan kişi partizan" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, bir yabancı lidere söylediği iddia edilen sözlerin şikayet konusu olmasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Trump, ihbarı yapan istihbarat çevresinden kimliği belirsiz kişiyi “partizan” olmakla suçladı ve yabancı liderlerle girdiği diyalogların “her zaman usulüne tamamen uygun olduğunu” savundu.

Oval Ofis’te gazetecilere açıklama yapan Trump, gelişmeyi “yeni bir siyasi korsanlık işi” olarak niteledi. Başkan Trump, şikayeti yapan kişinin kimliğini ya da iddialarının ayrıntısını bilmediğini ancak yabancı liderlerle hiçbir görüşmesiningizli saklı olmadığını belirtti.

Trump, "Birçok liderle görüşmelerim oluyor. Bunlar her zaman, en üst seviyelerde usulüne uygun olarak yapılıyor. Ne yapıyorsam bu ülke için yapıyorum" dedi.

Hükümetin istihbarat izleme dairesi, istihbarat camiası içindeki kimliği belirsiz bir kişi tarafından 12 Ağustos tarihli şikayeti “acil ve ciddi” olarak nitelendirmiş, ABD yasaları gereğince Kongre liderleriyle paylaşılması gerektiğini kaydetmişti.

Ancak bu karar yönetim tarafından engellendi. Ulusal İstihbarat Direktör Vekili Joseph Maguire Adalet Bakanlığı’yla konuyu istişare ettikten sonra şikayetin Kongre tarafından görülmesine izin vermedi.

UKRAYNA İLE Mİ İLGİLİ?

Washington Post ve New York Times gazetelerine göre, ihbarı yapan kişinin iddialarının bir kısmı Ukrayna’yla ilgili görünüyor.

Beraberinde Avustralya Başbakanı Scott Morrison'la gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump'a, ihbarı yapanın şikayetinin 25 Temmuz'da Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'le yaptığı telefon görüşmesi hakkında olup olmadığını bilip bilmediği soruldu. Trump, "Gerçekten bilmiyorum" diyerek yanıtladı.

Bugün konuyla ilgili yeni Twitter mesajları da paylaşan Trump, Ukrayna ya da herhangi bir ülkeye atıf yapmadı ancak “yanlış söylenen hiçbir şey olmadığını, gayet güzel ve saygılı bir diyalog geçtiğini” yazdı.

İstihbarat Genel Müfettişi Michael Atkinson dün Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda kapalı oturumda ifade vermişti ancak yönetimin talimatı üzerine şikayetin içeriği hakkında ayrıntı paylaşmadı.

Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğa sahip Demokratlar'sa konunun peşini bırakmamaya kararlı görünüyor. Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff, Trump yönetimini şikayetin içeriğini açıklamaya zorlamak için meseleyi mahkemeye taşımaya hazır olduğunu vurguladı. (amerikaninsesi.com)

ABD'yi karıştıran haber: Trump hangi lidere ne vaat etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)