E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, Meksika sınırında göçmenlere seslendi---

Trump, Meksika sınırında göçmenlere seslendi

Trump, Meksika sınırında göçmenlere seslendi
06 Nisan 2019 - 12:44 borsagundem.com

Duvar inadından vazgeçen ABD Başkanı, ülkesinin göç sisteminin kapasitesini aştığını ve yasa dışı geçişlerin durdurulması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'nın Kaliforniya eyaletindeki Calexico kasabasında göç ve sınır güvenliği konusunda verilen brifinge katıldı, yeniden tefriş edilen çit duvarı yönünde.

Trump, ABD'nin güney sınırında yasa dışı geçişlerin arttığına işaret  ederek, "Bu çok büyük bir artış, göç sistemimiz bunun altında eziliyor. Olmasına  izin veremeyiz. Sizi daha fazla (ülkeye) alamayız. Ülkemiz dolu." ifadesini  kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay sonunda Meksika'nın ABD'ye göçmen  akışını engellememesi durumunda sınırı nisan başından itibaren kapatabileceğini  söylemişti.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, Trump'ın açıklaması üzerine  Meksika'nın tehditlere göre hareket etmediğini, ülkesinin ABD'nin sahip  olabileceği en iyi komşu olduğunu kaydetmişti.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da ülkesinin göçmen  kaçakçılığıyla mücadelede elinden geleni yaptığını, ABD ile iyi ilişkilere sahip  olmak istediklerini dile getirmişti.

ABD Senatosu da martında Trump'ın sınır güvenliği gerekçesiyle ilan vermek "ulusal acil durumun durumu" iptalini öngören tasarıyı onaylamıştı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ06 Nisan 2019 16:42

     SON ELLİ YILIN EN ÇOK GÖÇ ALAN ÜLKESİ TÜRKİYE OLMUŞDUR 1980 YILINDA BULGAR ZULMÜNDEN KAÇAN TÜRKLER ,IRAK ZULMÜNDEN KAÇAN KÜRTLER ,ESED ZULMÜNDEN KAÇAN SURİYELİLER, AFGANİSTAN SAVAŞINDAN KAÇAN İNSANLAR EGERKİ HESAP EDİLECEK OLSA DÜNYANIN EN ÇOK GÖÇ ALAN ÜLKESİ TÜRKİYEDİR .TURP İKİ ÜÇ BİN İNSANA DAYANAMIYORSA YA BİZ NE YAPACAGIZ.

  • köfteci06 Nisan 2019 23:22

    amerikanın yerlisi kızılderiler  ,amerikada herkes göçmen avrupadan .afrikadan gelen köleler trampın atalarıda göçmen ama meksikalıları istemiyor bize gelince rüzgar ektik fırtına biçiyoruz

  • Dd06 Nisan 2019 13:28

    Tükiye deki  suriyelileri. Görmezden geliyon  ya?. Sen niye almiyon ?. Biz Çok mu zengin ülkeyiz? . Vicdansız para delisi.