E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Kürtler ile Bağdat arasında taraf tutmuyoruz---

Trump: Kürtler ile Bağdat arasında taraf tutmuyoruz

Trump: Kürtler ile Bağdat arasında taraf tutmuyoruz
16 Ekim 2017 - 22:12 borsagundem.com

Trump, Erbil-Bağdat hattında yaşanan gerginlik için ülkesinin taraf tutmadığını söyledi. Trump, "Kürtler ile Bağdat'ın anlaşamamasından memnun değiliz" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Irak ordusunun Kerkük’ün güvenliğini sağlama operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, "ABD, Kürtler ile Bağdat yönetimi arasında taraf tutmuyor. Kürtler ile Bağdat'ın anlaşamamasından memnun değiliz" dedi.

BM'DEN KERKÜK AÇIKLAMASI 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kerkük'te askeri gerilime ilişkin, Irak merkezi hükümetine ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne çatışmaların ve gerginliğin artmaması için koordineli adımlar atmaları çağrısında bulundu. 

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Guterres'in Kerkük'teki gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi. 

Dujarric, "Genel Sekreter Guterres, Irak merkezi hükümetine ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne, çatışmaların ve gerginliğin artmaması, kanun ve düzenin bozulmaması için koordineli adımlar atması çağrısı yapıyor." dedi. 

Guterres'in, tarafların krizi birlikte yönetmesi ve mevcut tüm meselelerin diyalog yoluyla ve Irak Anayasası ile tutarlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini belirtiğini aktaran Dujarric, Kuzey Irak'taki askeri operasyonlar nedeniyle dün akşamdan beri binlerce insanın yerinden edildiğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aman dikkat 17 Ekim 2017 05:48

    SARIKAFA ya inanan ve onun peşinden giden o şebelek gibi olur

  • POLAT ALEMDAR16 Ekim 2017 22:46

    Müslüman ülkeler kadar aptal olamazlar.ABD müslümanları birbirlerine kırdırıyor arkasından kıs kıs gülüyor.yazıklar olsun.müslüman ülkeleri yönetenler kadar aptal yöneticiler görmedim fakat reis farklı.